27 C
Willemstad
• zaterdag 13 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AD | 190 Miljoen in economie

HomeNieuwsAD | 190 Miljoen in economie
Curaçaose economie in 2014 met 1,1 procent gekrompen
190 Miljoen in economie

Willemstad – Voor 2015 heeft het ministerie van Economische Ontwikkeling 320 miljoen gulden begroot voor economische investeringen. Hiervan is tot en met september 190 miljoen gulden gebruikt.

Dat heeft minister Stanley Palm van Economische Ontwikkeling (PAIS) gisteren tijdens de begrotingsbehandeling in de Staten bekendgemaakt.
In 2013 werd er op de begroting 240 miljoen vrijgemaakt voor economische investeringen. Hiervan werd 100 miljoen gebruikt en in 2014 werd 270 miljoen gulden begroot waarvan uiteindelijk 200 miljoen werd gebruikt.

Dat niet alle investeringen worden gerealiseerd heeft volgens Palm met verschillende aspecten te maken, waaronder de tijd voor het verkrijgen van een vergunning om een project van de grond te krijgen. Als voorbeeld gaf de minister van Economische Ontwikkeling het gebied van Marie Pampoen. ,

,We kunnen nog niet beginnen omdat we op de nodige vergunningen aan het wachten zijn.”

De bedoeling is om de kust van Marie Pampoen gefaseerd te ontwikkelen en het tot een ontmoetingsplek te maken voor toeristen en de lokale bevolking.

Een ander project dat werd genoemd was het Waaigat-project. Inmiddels zijn de eerste tests gedaan, zo gaf Palm te kennen.

,,Er moet door het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning nog het een en ander gedaan worden; in het Waaigat wordt veel vervuild water gedumpt. Er moet een nieuwe route bedacht worden zodat dit water uiteindelijk bij Klein Hofje terechtkomt. Daar is VVRP op dit moment mee bezig.”

De bedoeling is dat het Waaigat uiteindelijk tot een maritiem centrum wordt ontwikkeld met verbindingspunten naar beide kanten. Curaçao Ports Authority (CPA) is belast met dit project.

Ook de tweede megapier is een project dat door CPA wordt getrokken.

,,Gezien het belang van de binnenstad en het belang van toerisme voor de ondernemers in de binnenstad, is besloten dat de beste locatie voor de tweede megapier, naast de huidige zal zijn”,

aldus Palm gisteren in de Staten. Inmiddels heeft een aantal proefboringen plaatsgevonden en wordt verwacht dat de offertes voor de bouw van de megapier voor 16 november binnen zijn. Het project zal ongeveer zestien maanden duren.

Naar verwachting kan de tweede megapier in het eerste kwartaal van 2017 in gebruik worden genomen.

Zowel dit project als het Waaigat-project staan niet op de kapitaaldienst van de begroting van MEO. CPA zal zelf op zoek gaan naar de nodige fondsen voor de uitvoering van deze projecten.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. En hoeveel van die 190 miljoen gaat er daadwerkelijk naar de projecten ? Anders gezegd, hoeveel miljoen is bestemd voor de achterzakken van politici, vriendjes, familieleden met plotseling allerlei bedrijfjes etc ?

    Ik denk dat Curacao blij mag zijn wanneer er uiteindelijk 25 miljoen daadwerkelijk wordt besteed aan de projecten zelf. De rest wordt gewoon, zoals gebruikelijk, gestolen.

  2. Dat niet alle investeringen worden gerealiseerd heeft volgens Palm met verschillende aspecten te maken, waaronder de tijd voor het verkrijgen van een vergunning om een project van de grond te krijgen. Als voorbeeld gaf de minister van Economische Ontwikkeling het gebied van Marie Pampoen. ,
    “””We kunnen nog niet beginnen omdat we op de nodige vergunningen aan het wachten zijn.”””

    En zo helpt Curaçao telkenmale goede projecten om zeep, wachten, wachten en nog eens wachten op de `red tape` waarvan er iedere keer wordt gezegd dat deze verminderd is/wordt. Daarnaast zijn er ook ambtenaren die singlehanded projecten in de la flikkeren dan wel traineren omdat het hun werkelijke broodmeester niet uitkomt en het zijn eigen belangen wel eens zou kunnen schaden, het is hier ook een reden voor het maar niet van de grond komen van redelijk wat zaken. Ben je `vriendje` of niet, daar valt en staat het hier vaak bij.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties