28 C
Willemstad
• woensdag 29 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

Achttien illegalen opgepakt

HomeNieuwsAchttien illegalen opgepakt

WILLEMSTAD — Een samenwerkingsteam, bestaande uit ambtenaren van het Korps Politie Curaçao, het Belastingaccountantsbureau (BAB) en de Sociale Verzekeringsbank (SVB), heeft gisterochtend een gerichte controle uitgevoerd op illegalen die in de bouw werken.

Achttien van de eenentwintig opgepakte personen wachten nu hun uitzetting af in de vreemdelingenbarak in het Sentro di Detenshon i Koreshon Kòrsou (SDKK) in Koraal Specht.
Ook werd samen met de Douane gisteren bij de markt in de stad gecontroleerd op onregelmatigheden en zijn diverse spullen in beslag genomen.

Het team controleerde gisteren op bouwplaatsen in de omgeving van Jan Thiel, bij Boka Gentil en in de buurt van Bapor Kibrá, waar eenentwintig vreemdelingen aan het werk waren.
Het gaat om negentien mannen en twee vrouwen uit onder andere Jamaica, de Dominicaanse Republiek, Venezuela, Haïti, Guyana en Colombia.
Toen de autoriteiten ter plekke aankwamen, trachtten enkele personen te vluchten, maar de politie heeft uiteindelijk iedereen opgepakt.

De Immigratiedienst controleerde of de opgepakte vreemdelingen over vergunningen beschikten en na onderzoek bleek dat slechts drie mannen legaal waren.
Zij konden na het onderzoek naar huis, terwijl de rest naar de vreemdelingenbarak in het SDKK werd gebracht in afwachting van hun uitzetting.

Markt
Er werd ook bij de grote markt in Punda – in de volksmond beter bekend als Marshe Nobo – gecontroleerd op vergunningen en onregelmatigheden met producten.
Er werd ook gecontroleerd op de vereiste vergunningen om zaken te kunnen doen op de markt. Een grote partij niet-geregistreerde producten en medicijnen is in beslag genomen.
Maar ook geregistreerde producten waarvan de vervaldatum al verstreken is, zijn in beslag genomen.
De autoriteiten doen verder onderzoek in deze zaak en waarschuwen dat er meer soortgelijke controles volgen.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties