29 C
Willemstad
• zondag 13 juni 2021 16:59

Laatste reacties

- Advertentie -

Acht reclasseringswerkers nodig

jeugdzorgWillemstad – Voor de Stichting Ambulante Justitiële Jeugdzorg Curaçao in oprichting (i.o.) worden op dit moment via s acht jeugdreclasseringsmedewerkers gezocht en een medewerker managementondersteuning.

In een worden kandidaten opgeroepen te solliciteren.
De stichting wordt de voorlopig aangewezen entiteit die wettelijk verantwoordelijk is voor de jeugdreclassering.
Het gaat in eerste instantie om een project dat twee tot drie jaar duurt en volledig gefinancierd wordt uit het criminaliteitsfonds.
De gezochte jeugdreclasseringsmedewerkers zullen dan ook in eerste instantie voor deze periode aangesteld worden.

- Advertentie -

In de staat:

,,De Stichting Ambulante Justitiële Jeugdzorg Curaçao richt zich op een veiligere maatschappij door gedragsverandering, risicobeheersing en vermindering van recidive onder de jeugd. Om de recidive te minimaliseren worden alle minderjarige verdachten en daders op Curaçao aangesproken op hun gedrag en wordt met hen op basis van een inschatting van de risico’s een traject van passende interventies doorlopen. De jeugdreclasseringwerker werkt met minderjarige wetsovertreders ter voorkoming van recidive. Hij/zij is multidisciplinair en/of inzetbaar binnen alle taakgebieden van de reclasseringszorg. De taakgebieden zijn: diagnose en advies, taakstraffen, begeleiding en toezicht. De Stichting Ambulante Justitiële Jeugdzorg Curaçao is een stichting in oprichting en biedt in dit kader een contract van 2,5 jaar.”

Voor de jeugdreclasseringsmedewerkers geldt dat hij of zijn een diploma moet hebben op hoger beroepsniveau, bachelor, liefst in de richting Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD), in elk geval een opleiding met een pedagogische achtergrond.
Verder moet de persoon in kwestie minimaal twee jaar relevante werkervaring hebben, vaardig zin in probleemanalyses en het opstellen van rapporten en uitvoeren van begeleidingsprogramma’s en – plannen.
Goede communicatieve en schrijfvaardigheden zijn ook essentieel, evenals een goede beheersing van het Papiaments en de Nederlandse taal.
Belangrijk is ook dat de gegadigde bekend moet zijn met de Curaçaose cultuur en enige juridische kennis heeft en inzicht in de problematiek van de doelgroepen en de hulpverleningsprocessen binnen de zorg aan minderjarigen.
Na afronding van het project dat de Stichting Ambulante Justitiële Jeugdzorg Curaçao in eerste instantie is, zal het ministerie van Justitie besluiten in welke organisatievorm de werkzaamheden worden voortgezet, zo is eerder door de minister van Justitie, Nelson Navarro (PAIS), bekendgemaakt.
Naast het opzetten van de jeugdreclassering valt ook een Halt-project om veelvoorkomende jeugdcriminaliteit aan te pakken met preventie en repressie binnen het project.
Het rapport ‘Jeugdreclassering Curaçao’, opgesteld door de Raad voor de Rechtshandhaving (RvR), waarin deze plannen uit de doeken gedaan worden, is onlangs aan de Staten aangeboden. Toen stelde Navarro dat er ondertussen ook hard wordt gewerkt aan de bouw van de Justitiële Jeugdinrichting (JJI) met een capaciteit van 24 cellen die in februari 2015 operationeel moet zijn.

Advertentie

 

To Top

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Telegraaf | Nieuwe premier Curaçao Gilmar Pisas zet relatie op scherp: ’Minder Koninkrijk’

’Nederlandse belastingbetaler draait niet op voor onze bekostiging’ | Edwin Timmer Willemstad - Duwt de nieuwe MFK-regering, die maandag wordt beëdigd, Curaçao opnieuw in politieke chaos en wrevel met...

Column Youp | Ruig van de richel

Begrijp ik nou dat de nieuwe dierenwet in eerste instantie voorschreef dat geen enkel beest de mogelijkheid mag worden ontnomen om natuurlijk gedrag te vertonen? Inmiddels is...

Column Hessels | Haleluja!

Door Armand Hessels In verschillende gelegenheden gaven zowel de regering als de beoogde nieuwe beheerder (Quanten) van het immense industrieterrein te San Nicolaas te kennen dat er halverwege...

PBC | Wie graaft in de grond van Sint-Eustatius vindt geschiedenis

Persbureau Curacao “Als je graaft in de grond van Sint-Eustatius, graaf je geschiedenis”. Sherees Timber is enthousiast over de ontdekking van een 17e eeuwse begraafplaats op het terrein...

NU | Curaçao begint tweede ronde WK-kwalificatie met kleine nederlaag

Curaçao is de play-offs in de tweede ronde van de WK-kwalificatie zaterdag (lokale tijd) begonnen met een 2-1-nederlaag tegen Panama. Dinsdag is de return in Willemstad. De ploeg...

NOS | 17e-eeuwse begraafplaats ontdekt op de voormalige Golden Rock Plantation op Sint- Eustatius

NOS correspondent Dick Drayer  Op Sint-Eustatius hebben archeologen een begraafplaats van tot slaaf gemaakte mensen ontdekt op een voormalige suikerplantage. Zij denken de grootste tot nu toe in...
- Advertentie -