Accountancy | Politici Sint Maarten verdacht van belastingfraude

De arrestatie van Richardson is onderdeel van een grootschalig onderzoek naar fraude en corruptie in de haven van het eiland, onder de naam Emerald.

Een anti-corruptieteam heeft op Sint Maarten parlementariër Frans Richardson opgepakt wegens belastingfraude. Richardson is leider van de politieke partij USP, die bij de laatste verkiezingen in 2016 drie van de vijftien zetels kreeg en deelnam aan de regering van toenmalig premier William Marlin.

De arrestatie van Richardson is onderdeel van een grootschalig onderzoek naar fraude en corruptie in de haven van het eiland, onder de naam Emerald. De eerste verdachten hebben al voor de rechter gestaan. Later deze maand verschijnen ook andere verdachten voor de rechtbank, waaronder ook een ander politicus, parlementariër Chanel Brownbill.

Steekpenningen

De fraude in de haven gaat voornamelijk om belastingfraude. De Belastingdienst zou zo’n 6 miljoen Antilliaanse gulden (ongeveer 3 miljoen euro) zijn misgelopen door schimmige deals. Richardson wordt ervan verdacht steekpenningen te hebben aangenomen. Hij zou ook betrokken zijn bij het kopen van stemmen.

Bron: AccountancyVanmorgen

Een Reactie op “Accountancy | Politici Sint Maarten verdacht van belastingfraude

  1. Renée van Aller&John de Vries

    Welke politicus is brandschoon en niet betrokken bij het kopen van stemmen? Hoogstwaarschijnlijk gebeurde dit met de zegen van het gehele kabinet. Zodat iedereen een graantje mee kon pikken. Renée van Aller & John de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *