31 C
Willemstad
• vrijdag 1 december 2023

Extra | Journaal 30 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Staatssecretaris Gunay Uslu vertrekt en gaat naar Corendon

Koen Nederhof en Pepijn van den Brink BADHOEVEDORP - Demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) vertrekt vroegtijdig uit het kabinet. Ze gaat in december aan de slag...

CC | Alarming financial situation at the University of Curaçao: Annual budget shortfall of 7 million guilders

WILLEMSTAD - The University of Curaçao (UoC) grapples with significant financial challenges on an annual basis, as revealed by Rector Magnificus Francis de Lanoy. The budget shortfall...

DH | Witness says Frans got large ‘commission’ for BTP building but also other former politicians

~ Including $200k in political contributions to Ohndhae ~ PHILIPSBURG--Two witnesses testified under oath in open court on Wednesday as part of former Member of Parliament (MP) Frans...

Democracy now! | Wednesday, November 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Accountancy | Naam KPMG verdwijnt van de Antillen

HomeMediaAlgemeen nieuwsAccountancy | Naam KPMG verdwijnt van de Antillen
De Curaçaose tak van KPMG kwam afgelopen voorjaar in opspraak toen het hoofdkantoor werd doorzocht door het OM.

Vijftig auditors van KPMG Dutch Carribean gaan over naar EY Americas. Daarmee komt er een einde aan de aanwezigheid van KPMG op de (voormalige) Nederlandse Antillen.

Volgens het Antilliaans Dagblad waren er al maanden onderhandelingen over een samenwerking. KPMG zou ook hebben gesproken met Grant Thornton, maar dat ging eerder dit jaar in zee met PwC. Volgens de krant heeft KPMG afgelopen vrijdag het personeel ingelicht over het samengaan met EY Americas, waarbij de naam van KPMG verdwijnt.

Vorig jaar deed KPMG ook de tak Eastern Caribbean (130 medewerkers) al van de hand: die ging toen over naar BDO. Vorig jaar sloot KPMG ook het kantoor in Suriname. De klanten daar werden sindsdien ‘op invliegbasis’ bediend vanaf Curaçao.

Van big four naar big two

Hoe de nieuwe organisatie eruit komt te zien, is nog niet bekend. EY huist in Zeelandia Office Park, KPMG houdt kantoor aan de Schouwburgweg in Willemstad. Van de big four zijn nu alleen nog EY en Deloitte aanwezig op de Antillen. De laatste zou begin volgend jaar het Antilliaanse bedrijfsonderdeel willen integreren in de Nederlandse organisatie.

Witwassen

De Curaçaose tak van KPMG kwam afgelopen voorjaar in opspraak toen het hoofdkantoor werd doorzocht door het OM. Die inval zou verband houden met een strafrechtelijk onderzoek naar een voormalige klant die witwaspraktijken faciliteerde met lingeriewinkels.

Bron: AccountancyVandaag

Naschrift KKC

Tegen de Antilliaanse accountant van CPG, Gianni Schob (KPMG) heeft het Openbaar Ministerie in Nederland een tuchtprocedure aangespannen.

10 reacties

 1. Volgens zijn LinkedIn pagina is Lindomar Scoop nu:
  ‘Partner at IASC Corporate Finance and managing director In Principio B.V.’

  Iemand er ooit van gehoord?

  Vermoedelijk verhuurt hij zichzelf via deze eigen toko’s anoniem aan een reeks organisaties.

  Overheidsorganisaties natuurlijk, want die werden vanaf den beginne al door KPMG vakkundig kaalgeplukt.

  APNA, SVB, UTS, Aqualectra, Belastingdienst – volgens mijn collega, ex KPMG, werd je aangemoedigd daar onbeperkt uren op te schrijven, want elk uur kon gedeclareerd worden.

 2. Oud artikel. Maar weer even verfrissend om te lezen. Vooral het eerste/ onderste comment van@Johan.

  Geeft ook weer aan hoe de consultancy wereld geen greintje integriteit heeft.

  Hoog patser gehalte van deze L. Scoop ook. Onder wiens auspiciën KPMG te gronde is gericht.
  Er is een spreekwoord, al rijd je in nog zo’n groot Bolide ping ping ding!…….

  Echt “ko’i neger” is een oud gezegde op Curaçao!
  Gezegd van mensen die van niets iets worden en met veel uiterlijk vertoon
  hun imago kracht willen bijzetten…

  En met een gouden ring aan elke vinger en een dikke ketting om hun nek rondlopen omdat ze positie hebben!

  Van die patsers die een nog grotere auto dan hun huis voor de deur hebben staan, in dit geval een nog duurdere auto dan hun huis.
  Een beetje naar analogie van Jandino die het alsmaar over zijn miljoenen kostende vila heeft..

  Helaas heeft dat extravagante gedrag en gepats voor niets mogen baten…KPMG is weg

 3. MFKMPG ja.

  Lindomar Scoop komt met een mooi CV bij EY binnen; een kantoor van 200 man in no time van de kaart weten te vegen.

  Leuke reunie wordt het daar, Lindomar Scoop en Gianni Mob.

 4. Ralf BMWieriks behoort tot de door PWC afgedankte inboedel die door Grant Thornton is overgenomen.

  GT hoeven we dus ook niet meer serieus te nemen.

  Ben wel benieuwd hoe het kleine KPMG patsertje Lindomar Scoop opgenomen gaat worden in de EY familie. Onder zijn voorzitterschap is KPMG van een main player in no time geheel verdwenen van de markt. Ook een prestatie natuurlijk.

 5. Naar verluid heeft de immigratiedienst KPMG directeur Lindomar Scoop gevraagd of ze zijn auto van de zaak kunnen huren voor de opvang van Venezuelaanse vluchtelingen.

 6. Johan vergeet een andere Ralph, Ralph Wieriks, ook zo’n patsertje als Lindomar Scoop en daarom ook wel Ralph BMWieriks genoemd.

  Die ging van KPMG naar PWC, en werd daar hoofd vaktechniek. PWC maakte er vervolgens zo’n onbeschrijflijke vaktechnische puinhoop van dat het hoofdkantoor van PWC in de USA de naam PWC hier van de gevel aan het Julianaplein liet verwijderen.

  Fusie tussen EY en KPMG? Een fusie met MFK had meer voor de hand gelegen.

  MFKPMG.

 7. Aan KPMG Curacao hangt al tientallen jaren de geur van fraude.

  Dus niet alleen vanwege de recente mega witwaszaak waar het bij betrokken was. Een ex werknemer van KPMG, Gianni Schob, heeft goedkeurende verklaringen afgegeven bij jaarrekeningen van een kleine toko in onderbroeken in Punda die een omzet draaide van honderden miljoenen. Zelfs Jose Feliciano zou hebben gezien dat dit een mega witwasoperatie was, maar niet Gianni Schob. Die witwaste zijn handen in onschuld maar zal nu inmiddels zelf wel een vuile onderbroek hebben van de straf die hem boven het hoofd hangt.

  Schob, door ingewijden Mob genoemd, werd terwijl hij voor deze zaak voor de tuchtrechter stond gretig binnengehaald door EY waar hij nu directeur is. En dadelijk vergezeld wordt door zijn oud collega’s van KPMG Curacao, ook vaste klant bij de tuchtrechter.

  Jaren geleden warden er door kenners op Curacao al vragen gesteld over de declaraties van tientallen miljoenen per jaar aan APNA en SVB, voor jaarrekeningcontrole maar vooral advieswerkzaamheden, want die declareren lekker weg. Er zijn altijd serieuze verdenkingen geweest dat de directeuren van deze overheidsinstanties in de megafees gedeeld hebben, ook omdat het vaak ex KPMG-ers waren, zoals Philip Martes van SVB.

  Voeg daarbij het jarenlang goedkeuren van de jaarrekeningen van Ennia dat een luchtkasteel bleek te zijn (de accountant van KPMG die er op aftekende was notabene eerder tuchtrechtelijk veroordeeld voor grove fouten bij de audit van een ander verzekeringskantoor!).

  Het patserige gedrag van de directie van KPMG droeg ook niet bij aan het imago van KPMG. Veel van haar werknemers keken uit schaamte de andere kant op als partner Lindomar Scoop met zijn bolide met de waarde van een Jan Sofat villa bij de klant kwam voorrijden.

  En dan was er nog Ralph ‘Bentley’ Palm, die van KPMG naar Ennia ging en daar gigantisch betaalde voor de audits door, uiteraard, KPMG. Patser Palm maakte zichzelf, Ennia en KPMG vervolgens volkomen belachelijk door zich op alle feesten van het eiland te vertonen met goedkope Venezuelaanse stoephoeren.

  En dat hele zooitje gaat nu naar Zeelandia.

  Pabien EY!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties