27 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Aanwijzing St. Maarten

HomeMediaAanwijzing St. Maarten
Minister Ronald Plasterk
Minister Ronald Plasterk – Deadline vastgestelde begroting niet gehaald

Philipsburg – Hoewel de goedkeuring van de begroting 2014 van het parlement van Sint Maarten de redding leek om onder de gevreesde aanwijzing uit te komen, komt deze er hoogstwaarschijnlijk toch. Dat laat minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties tegenover deze krant weten.

,,In december is door de Rijksministerraad (RMR) besloten dat er uiterlijk 16 januari een goedgekeurde begroting bij het Cft zou moeten liggen. Het Cft heeft deze echter niet ontvangen de 16e, dus de procedure tot het geven van een aanwijzing is in gang gezet”, vertelt Plasterk.

Er komt een extra Rijksministerraad komende vrijdag 24 januari, waarin de aanwijzing zal worden vastgesteld, zo bevestigt de minister. Het is nu aan Sint Maarten om ervoor te zorgen dat er vóór die extra RMR alsnog een vastgestelde begroting op tafel komt. Hoewel het parlement van Sint Maarten donderdag de begroting goedkeurde, heeft het College financieel toezicht (Cft) geen vastgestelde begroting 2014 ontvangen.

,,De begroting is niet vastgesteld want niet getekend door de gouverneur. Dit zou zijn omdat de minister van Financiën nog een aantal dingen moet vaststellen met betrekking tot de belastingtarieven”, aldus Plasterk.

,,Tijdens de nieuwe RMR zal ik een voorstel doen voor een aanwijzing en dat zal dan ook gebeuren.” Over de precieze inhoud van de aanwijzing wilde de minister van Koninkrijksrelaties nog niets zeggen, daaraan zal volgende week tijdens de extra RMR invulling gegeven worden. Het Cft was gistermiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Curaçao kreeg op 13 juli 2012 een aanwijzing van de RMR omdat de begroting niet op orde was. Dit hield concreet in dat er voor 1 september dat jaar, dus binnen anderhalve maand, voor 153 miljoen gulden aan ombuigingen gerealiseerd moest worden. Ook mocht Curaçao geen nieuwe leningen aangaan. Verder mochten voor het sluitend maken van de begroting geen reserves worden aangesproken.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties