27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Aanklacht activisten Greenpeace uitgebreid

artic-sunriseRusland heeft de aanklacht tegen een aantal van de opgepakte opvarenden van het Greenpeace-schip Arctic Sunrise uitgebreid.
Hun wordt nu ook ”verzet tegen wetsdienaren” ten laste gelegd.

Advertentie

- Advertentie -

Een woordvoerder van het onderzoekscomité dat zich bezighoudt met de zaak, heeft dat donderdag gezegd tegen de Russische nieuwssite Gazeta.ru.
Greenpeace kent het bericht, maar heeft nog geen formele uitbreiding van de aanklacht binnengekregen, reageerde advocaat Jasper Teulings.
Wat hem betreft zou het ook niets veranderen aan de hoofdzaak, namelijk dat het schip ”nooit geënterd en opgebracht had mogen worden”.
De dertig opvarenden werden in eerste instantie beschuldigd van piraterij.
Dat leek vervolgens te zijn afgezwakt tot ‘hooliganisme’, maar volgens Greenpeace is de eerste aanklacht nooit ingetrokken.

Geramd

Er is eigenlijk geen touw aan vast te knopen”, aldus Teulings.

Hij stelt dat ‘hooliganisme’ en ‘verzet tegen overheidsfunctionarissen’ in het Russische recht in ieder geval geen enkele grondslag vormen voor de arrestatie van de activisten.
Voor piraterij is volgens hem geen enkel bewijs.
Op dat vergrijp staat overigens een maximale celstraf van vijftien jaar.
De extra aanklacht, die tot nog eens vijf jaar cel kan leiden, komt voort uit de bewering van de Russen dat de activisten een vaartuig van de kustwacht hebben geramd.
Bovendien negeerden de Greenpeaceleden bevelen van de autoriteiten tijdens het beklimmen van het boorplatform waar de actie om draaide.

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -