33 C
Willemstad
• vrijdag 12 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Politie weer ‘oom agent’ in de wijk

HomeNieuwsPolitie weer ‘oom agent’ in de wijk

 

Willemstad – Minister Elmer ‘Kadè’ Wilsoe van Justitie liet gistermiddag tijdens een speciaal bijeengeroepen persconferentie over het onderwerp criminaliteit weten dat de politie en het ministerie van Justitie de bezorgdheid over de huidige situatie met de burgers deelt.

Hij sprak van een tendens waarbij de minst weerbare burgers, de ouderen, de laatste tijd eerder doelwit lijken te zijn van brute overvallen en was zichtbaar aangeslagen van de dubbele moord gisterochtend waarbij een man zijn partner om het leven bracht en vervolgens de hand aan zichzelf sloeg.

,,Ik heb weleens onder leukere omstandigheden voor jullie gestaan”, zo opende minister Wilsoe de persconferentie. ,,Als de ochtend al zo begint… Wat ik wil zeggen is dat wij de zorgen delen. Criminaliteit echter is niet alleen van justitie of politie. Criminaliteit is van ons allemaal.”

Wilsoe wil daarom dat de wijken zelf ook een grotere oplettendheid laten zien en vindt dat de wijkbewoners en de politie elkaar beter moeten leren kennen. Terug naar het concept van ‘oom agent’ oftewel de wijkagent.

,,We gaan bijeenkomsten organiseren in de wijken en buurthuizen waarbij de bewoners en de politie meer van en over elkaar te weten zullen komen. Te beginnen aanstaande dinsdag in Souax.”

De informatie waarover buurtbewoners beschikken is volgens de Justitieminister cruciaal bij het voorkomen en aanpakken van criminaliteit.

,,Buurtbewoners weten welke auto niet in een buurt hoort. Buurtbewoners weten ook heus wel dat het een beetje raar is als iemand ineens vier flatscreens te koop heeft staan. Wil je je veiliger voelen moet je als wijkbewoner ook je verantwoordelijkheid nemen. Dit is niet alleen een zaak van de politie. En van de informatie uit de wijken kunnen we gebruikmaken om de criminaliteit aan te pakken. Ik roep de burgers op om actief hieraan deel te nemen. Help ons u helpen.”

Twee nieuwe telefoonnummers zullen er worden opengesteld om informatie door te geven. Een voor sms-berichten en een gewone vaste lijn. Permanent zullen die lijnen worden ingezet. Verder zal de meldkamer worden uitgebreid zodat het niet meer voorkomen kan dat niemand daar de telefoon opneemt.

Bron: Antiliaans Dagblad

 

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties