31 C
Willemstad
• dinsdag 18 juni 2024 19:23

80 Miljoen aan erfpacht op straat

 Door: Redactie Versgeperst

Versgeperst.com versgeperst.com radio hoyer NIEUWS erfpacht Domeinbeheer Curaçao 80 miljoen  zak met geldCURAÇAO – 80 Miljoen gulden aan erfpacht ligt er op dit moment op straat. Dat zegt de directeur van Domeinbeheer Jairo Martis. Door achterstanden in de inning is het bedrag aan erfpachtgelden zo hoog opgelopen. De helft van de inkomsten uit erfpacht is afkomstig van grote erfpachters.

Domeinbeheer is een overheidsorgaan belast met de ontwikkeling en het beheer van overheidsterreinen. Mensen met een terrein in erfpacht kunnen vanaf volgend jaar een meer betrouwbare facturatie verwachten van Domeinbeheer. Het optimaliseringtraject dat nu is ingezet, richt zijn pijlen niet alleen op ict-gebied, maar ook op het gebied van trainingen en optimalisatie van de werkprocessen, aldus de directeur.

Factureren
Volgens Martis is Domeinbeheer bezig met opschoning van de interne systemen en zal dat in 2013 worden afgerond. Mensen kunnen in december al facturen verwachten over 2011 en 2012. In december zal er 26,6 miljoen gulden gefactureerd worden. Vanaf 2014 hoopt Martis een betere service te kunnen verlenen dan nu het geval is. Hij legt uit wat Domeinbeheer precies doet.

Martis in gesprek met Rick Hart van Radio Hoyer

 

Gearchiveerd als

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties