26 C
Willemstad
• vrijdag 16 april 2021 07:52

ParadiseFM | 49.000 toeristen bezochten Aruba in maart

Bijna 49.000 verblijfstoeristen bezochten Aruba in de maand maart. Dat heeft het Arubaanse toerismebureau gisteren bekend gemaakt. Daarvan waren ruim 43.000 toeristen afkomstig uit Noord-Amerika. De rest kwam...

NRC | Curaçao verlengt lockdown tot 30 april

Flori Hofman De lockdown op Curaçao wordt zeker tot 30 april verlengd. Dat heeft premier Eugene Rhuggenaath donderdag bekendgemaakt, meldt persbureau ANP. Daarmee zal de avondklok, die tussen...

NTR | Curaçao verlengt lockdown, omdat er geen andere optie is

Oscar van Dam WILLEMSTAD – ‘‘Een versoepeling van de corona maatregelen op Curaçao is op dit moment geen enkele optie. We hebben te maken met de Britse variant,...

DH | Invest in kingdom relations, Council of State reemphasises

THE HAGUE--Relations in the Dutch Kingdom require constant investment, the Council of State reemphasised in its 2020 annual report. The relationship of mutual respect between governments and...

AntilliaansDagblad | Maatregelen Bonaire voorzichtig afgeschaald

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna heeft tijdens de persconferentie van gisteren het risiconiveau verlaagd van niveau 6 naar niveau 5. Er is volgens Rijna verbetering opgetreden, maar hij...

AntilliaansDagblad | Perspectief politieplannen St. Maarten verdwijnt

Den Haag - Waar de voortgangscommissie eind 2019 optimistisch was over het Korps Politie Sint Maarten (KPSM), is het perspectief op verbeteringen nu erg laag. Anderzijds lijkt...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaEerste fase project ‘Ocean Front’ met eigen kapitaal gefinancierd

Eerste fase project ‘Ocean Front’ met eigen kapitaal gefinancierd

Op deze artistieke impressie van het project zijn de eilandjes voor de kust goed te zien.
Eerste fase project ‘Ocean Front’ met eigen kapitaal gefinancierd. Op deze artistieke impressie van het project zijn de eilandjes voor de kust goed te zien.

WILLEMSTAD — De projectontwikkelaar van het megaproject ‘Ocean Front Islands Boulevard & Kiki Beach’, Chris van Assendelft van Wijck, heeft geen financiële garanties van de Curaçaose overheid gevraagd voor de uitvoering van de eerste fase van het project.

“De eerste fase, die de aanleg van een 1,1 kilometer lange strandboulevard behelst, zal 30 miljoen gulden kosten, die ik met eigen risicokapitaal zal bekostigen”, aldus Van Assendelft in gesprek met de Amigoe.

De projectontwikkelaar erkent dat de publicatie afgelopen vrijdag van een persbericht van overheidszijde misschien bij sommige mensen een verkeerd beeld heeft gecreëerd.

“Het is niet zo dat wij ineens 1,3 miljoen gulden in het project zullen steken”, aldus Van Assendelft. “Het project bestaat uit fasen. Het kapitaal voor de eerste fase hebben we al.

De geldmiddelen voor de tweede fase, dus de aanleg van de eilandjes voor de kust en de bouw van hotelkamers en appartementen, zullen we op internationale kapitaalmarkten werven”, aldus de ontwikkelaar.

Zoals eerder vermeld, houdt de eerste fase van het grootschalige project de aanleg in van een 1100 meter lang strand met bijbehorende boulevard. De strandboulevard wordt aangelegd vanaf de huidige parkeerplaats te Marichi, langs Pietermaai ‘smal’ tot waar nu het complex Ocean Beach Club Saint Tropez staat.

Het betreft een strandboulevard die straks geheel toegankelijk voor het publiek zal zijn.

Tien eilandjes voor de kust

De tweede fase houdt in de aanleg van een tweede strandboulevard, deze keer met een lengte van 4,5 kilometer. Ook worden er tien eilandjes voor de kust aangelegd.

Op de vraag van de Amigoe of er een zogenaamd ‘milieu-effectenonderzoek’ van zo’n grootscheeps project heeft plaatsgevonden, verklaarde Van Assendelft dat dit in het recente verleden door een internationaal milieu-instituut is uitgevoerd. Daaruit bleek dat de aanleg van het strand en, later, van de eilandjes, het milieu boven en onder water minimaal zal aantasten, aldus de projectontwikkelaar.

Op de vele reacties en meningen die sinds de publicatie van het persbericht door het kabinet-Schotte op onder andere Facebook zijn verschenen, reageert Van Assendelft enigszins stoicijns:

“Ik wil het gezegde ‘hoge bomen vangen veel wind’ hier niet echt gebruiken, want ik pretendeer niet een hoge boom te zijn.

Ik ben een simpele jongen uit Amsterdam die in zijn leven twee beursgenoteerde bedrijven heeft geleid, nooit strafrechtelijk is veroordeeld en geen drugsverleden heeft. Wel ben ik iemand die recht door zee is, wat voor sommigen vervelend kan zijn.”

In een discussie die sinds afgelopen zaterdag op Facebook over het project gaande is, werd de vraag gesteld of Van Assendelft aan een ‘screening’ is onderworpen. Op de vraag of zo’n onderzoek inderdaad heeft plaatsgevonden antwoordde Van Assendelft ontkennend. Een screening van zijn persoon is nooit aan de orde geweest, omdat nooit om een financiële garantie van de overheid is gevraagd, aldus Van Assendelft.

“Overigens zou ik geen enkel probleem hebben met een eventuele screening”, aldus de investeerder.

 

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties