Curaçao moet financieel orde op zaken stellen


De Rijksministerraad, bestaande uit de vertegenwoordigers van:
 Aruba, Sint-Maarten, premier Rutte en Curaçao.

©ANP

Curaçao moet financieel orde op zaken stellen. Voor 1 september moet daarvoor een goed plan op tafel liggen, eist de Rijksministerraad. Die bestaat uit het kabinet en de premiers van Aruba, Curaçao en Sint-Maarten. Curaçao krijgt een “aanwijzing” omdat de begroting 2012 niet op orde is. Het eiland gaat tegen dat besluit in beroep.

Premier Schotte zei na afloop van de vergadering dat het besluit niet als een verrassing komt. “Dit was eigenlijk niet nodig. Het is dubbelop, want wij zijn al aan het doen wat het College financieel toezicht wil dat we doen.”

Zware beslissing

Premier Rutte noemt de aanwijzing “een zware beslissing die niet lichtvaardig genomen is. Curaçao heeft geen sluitende begroting en dat is ernstig”.

Gat

Curaçao heeft een gat van 153 miljoen Antilliaanse gulden in de begroting van 2012. Door de aanwijzing kan Curaçao nu bijvoorbeeld niet zomaar leningen afsluiten.

Geen reden voor aanwijzing Curaçao  Curaçao moet financieel orde op zaken stellen. Het onafhankelijke land binnen ons Koninkrijk heeft nog geen sluitende begroting… voor dit jaar – er moet nu voor 1 september een goed plan zijn, dat eist de Rijksministerraad.

Curaçao gedwongen om begroting op orde te brengen

Het kabinet geeft Curaçao een “zogeheten” aanwijzing. Dat blijkt na overleg in de Rijksministerraad vanmiddag.

Video:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *