30 C
Willemstad
• woensdag 14 april 2021 17:03

PBC | Nederlands reisadvies blijft voorlopig negatief

Persbureau Curacao DEN HAAG – Tijdens de persconferentie gisteravond in Nederland is er door het kabinet nog geen duidelijkheid gegeven over wanneer er weer gereisd mag worden. Het...

PB | Townhall meeting on volcanoes this Thursday

Residents of Saba are invited to a townhall meeting on Thursday, April 15 to attend a presentation by volcanologist Elske de Zeeuw-Van Dalfsen of the Royal Netherlands...

Democracy now! | Wednesday April 14, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 14 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Namen formateurs bekendgemaakt

Advocaat Chester Peterson is door partij MFK voorgedragen als formateur bij gouverneur Lucille George-Wout. Ook oud-minister en internationaal advocaat Rutsel Martha wordt later voorgedragen als formateur. De...

PB | Nieuwe procureur-generaal maakt kennis met Gouverneur

WILLEMSTAD – Op maandag 12 april heeft de nieuwe procureur-generaal van het Openbaar Ministerie van Curaçao, van Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba, de...
- Advertisement -spot_img
HomeMedia5 maanden cel voor heling telefoon verkrachtingsslachtoffer

5 maanden cel voor heling telefoon verkrachtingsslachtoffer

WILLEMSTAD — De Jamaicaanse man Omar S. werd vrijdagmiddag veroordeeld tot vijf maanden celstraf voor heling van een mobiele telefoon van een verkrachtingsslachtoffer. De verdachte heeft niets te maken met de verkrachting maar heeft wel openheid van zaken gegeven over waar en bij wie hij de telefoon had gekocht.

Volgens de verdachte kreeg hij de mobiele telefoon voor 35 gulden te koop op een zeer gelegen moment, omdat zijn telefoon kapot was.
Hij kent de persoon bij wie hij de telefoon had gekocht niet, maar uit andere getuigenverklaringen werd duidelijk dat het om een Jamaicaanse man gaat die gestolen spullen verkoopt.
Later bleek dat de telefoon van een vrouw was die op een brutale manier was verkracht en bestolen.
De verdachte in de verkrachtingzaak gaf later toe de mobiele telefoon te hebben gestolen nadat hij de vrouw had verkracht en heeft die later aan een Jamaicaan verkocht.
Het onderzoek in deze zaak is nog in volle gang.
Een onderzoek naar de diefstal en heling van de telefoon wees echter uit dat S. het apparaat bij iemand anders dan de verkrachter had gekocht, aldus officier van justitie Mario Angela.
Maar toch heeft zijn verklaring geholpen om de verkrachtingszaak op te kunnen lossen, voegde hij eraan toe.
Verder hield de officier bij de strafmaat rekening met het feit dat S. als vreemdeling maar een derde van zijn straf moet uitzitten. Hij eiste een gevangenisstraf van zes maanden tegen S.
De advocaat van S. vroeg de rechter rekening te houden met de volledige samenwerking die de verdachte had verleend en met het feit dat er geen sprake was van opzetheling omdat het geen nieuwe telefoon was.
S. kon dus aannemen dat de waarde van de telefoon inderdaad 35 gulden was.
De rechter hield rekening hiermee, maar maakte S. wel duidelijk dat hij gestraft moet worden voor heling.
Zij legde hem een gevangenisstraf van vijf maanden op, wat betekent dat hij over een paar weken terug moet naar Jamaica.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties