31 C
Willemstad
• dinsdag 16 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

5 cent-fonds’ bijna klaar

HomeMedia5 cent-fonds’ bijna klaar
5 centen potje

WILLEMSTAD — Het speciale fonds dat de regering in het leven wil roepen voor investeringen in wijken is bijna opgericht. Dit stelt secretaris- generaal van het ministerie van Algemene Zaken, Stella van Rijn. Dit fonds zal worden gevoed door een heffing van 5 cent op iedere liter benzine of diesel die burgers bij pompstations op het eiland tanken.

Er is veel ophef ontstaan rondom dit fonds.
Tijdens de presentatie van haar campagneteam voor de komende verkiezingen kondigde de PAR aan dat zij deze 5 cent terug zal draaien, omdat niemand weet wat ermee gebeurt en waar het naar toe gaat.
Maar volgens Van Rijn is het fonds, dat bij wet zal worden opgericht, bijna klaar.
Tot de officiële oprichting van het fonds geldt er een voorlopige voorziening, zodat de binnenkomende fondsen aangewend en verantwoord kunnen worden.

De campagne heeft de naam Yena bo tanki, yuda un bario (vul je tank en help een wijk) meegekregen en is per 2 juli van dit jaar van start gegaan.
Het fonds heeft de naam Speciaal Fonds voor Sport en Recreatie meegekregen en richt zich op wijken die deel uitmaken van het Nationaal Plan voor Wijkaanpak.
Met dit fonds wil de regering de sociale achterstand in wijken op het eiland aanpakken, maar ook de sociale cohesie bevorderen.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties