30 C
Willemstad
• zaterdag 2 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

KH weer open

Opluchting Kurá Hulanda over contract met GHL Hoteles

Lodge Kurá HulandaWillemstad – Beide hotels van Kurá Hulanda openen spoedig na de overname per 1 december weer de deuren. Nu onder management van GHL Hoteles uit Colombia.


Ik ben zeer verheugd”

, zegt directeur Peter Heinen van nv Hotel Kurá Hulanda tegen het Antilliaans Dagblad, kort nadat hij gisteren zijn handtekening zette onder een akkoord met Andrés Sánchez van GHL Hoteles. Heinen is blij voor allebei de resorts en voor het toerisme van Curaçao, dat vorige maand met het faillissement van de managementcompanies van eerst het hotel in Otrobanda en daarna ook de Lodge te Westpunt een forse deuk opliep.
Dat gebeurde onder Sandton-vlag.

logo-GHL HotelesGHL Hoteles neemt de exploitatie over.
Per begin volgende maand en met de bedoeling dat de heropening spoedig daarna – vermoedelijk een week later – volgt.
Dit is het resultaat van koortsachtig overleg en onderhandelingen, en een bezoek dat Sánchez van maandag tot en met woensdag bracht aan Curaçao, waar deze krant na het weekend over berichtte. De heropening staat volgens Heinen los van de afwikkeling door curator Remco van Arkel van de in staat van faillissement verklaarde Hotel Kurá Hulanda Management nv (Otrobanda) en Lodge Kurá Hulanda Management nv (Westpunt).
Naar verwachting kan een groot deel van het personeel – in beide gevallen zo’n 70 tot 80 werknemers – weer in dienst treden, maar dan nu met GHL Hoteles als exploitant. GHL voert verschillende bekende hotelmerknamen zoals Sheraton, Four Points, Sonesta, Hilton, Wyndham, Novotel en diverse GHL ‘brands’.
GHL is met ruim 50 hotels actief in thuisland Colombia, maar verder ook in Argentinië, Panama, Costa Rica, Peru, Ecuador en Chili.
Jeanette Hooi-Bonet, directeur van Bon Ami Hospitality bv en in die hoedanigheid projectmanager en beheerder van de Lodge, heeft een voorname rol gespeeld in het tot stand komen van de overeenkomst tussen Hotel Kurá Hulanda en GHL Hoteles.

To Top

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties