26 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Politie Berichten

politie-bericht115-jarige verdachte mishandeling Leon opgepakt

WILLEMSTAD — De politie heeft de medeverdachte van de zware mishandeling van Bernardo ‘Benchi’ Leon (87), de minderjarige jongeman A.C.P. (15) vandaag opgepakt in Montaña.

- Advertentie -

Daarnaast heeft de rechter-commissaris (RC) het voorarrest van verdachte C.L.M. (23), alias ‘Pito’, gisteren getoetst en vindt het net als de officier van justitie belangrijk dat hij vast blijft zitten in verband met het onderzoek.
Dit bevestigt het Openbaar Ministerie (OM).

Verdachte M. is afgelopen maandagavond met een familielid naar het politiebureau gegaan om zich aan te geven als medeplichtige aan de mishandeling van de bejaarde man een dag eerder. De officier van justitie (OvJ) heeft gisteren besloten dat hij acht dagen vast moet blijven in verband met het onderzoek.
De RC heeft de rechtvaardigheid hiervan getoetst en besloten dat zijn voorlopige vrijheidsbeneming terecht en belangrijk is voor het onderzoek.
Dit bevestigt OM-woordvoerder Norman Serphos.

Na de aanhouding van M. werd het voor de politie duidelijk wie de medeverdachte was.
Het gaat hier om de vijftienjarige jongeman A.P. uit Montaña die onlangs uit Brasami is gevlucht, nadat hij ter beschikking van de regering (TBR) werd gesteld.

De politie is hem gisteren en vandaag thuis gaan zoeken, maar daar werd hij niet gevonden.
De familieleden van de jongen werd ook gevraagd om hem aan te geven wanneer hij weer komt opdagen.
Dit is echter niet meer nodig, aangezien hij vandaag op het erf van een woning in Montaña werd gesignaleerd en in de boeien is geslagen.

Beide verdachten zullen vervolgd worden voor onder andere zware mishandeling en voor poging tot moord of doodslag.

De politie roept verder de ooggetuigen van de mishandeling op de bewuste dag rond half vier ‘s middags op belangrijke tips te melden bij het Atrako-team via de telefoonnummers 866-6192 of 866-6140.

Leon ligt nog steeds in kritieke toestand in het St. Elisabeth Hospitaal.

————-

Lichaam vrouw gevonden

 WILLEMSTAD — Het levenloze lichaam van een vrouw is vanmiddag bij Jan Thiel gevonden. Het lichaam werd uit het water gehaald en naar Marinebasis Parera gebracht voor verder onderzoek door onder anderen de autoriteiten van de Technische Opsporingsdienst (TOD) en de politie-arts.
De politie gaat van een zelfmoord uit, gezien de informatie die is verkregen, maar dat moet nog onderzocht worden.

—————-

Jongeman geeft zichzelf aan

 WILLEMSTAD — De politie heeft gisteren de zeventienjarige man A.B.S. aangehouden voor de diefstal in twee woningen in de Mekkastraat bij Mahuma.
Hij ging samen met zijn ouder naar het politiebureau bij Rio Canario om zich aan te geven.

De politie onderzoekt de zaak verder.

————-

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -