27.3 C
Willemstad
• dinsdag 27 juli 2021 18:03

Laatste reacties

- Advertentie -

24-uurs helpdesk bij Kas di Kòrsou

WILLEMSTAD — Er komt een helpdesk bij Kas di Kòrsou die 24 uur per dag bereikbaar zal zijn. Dit kondigde PS-leider Helmin Wiels vanochtend aan, daags na zijn terugkeer uit Nederland. Volgens Wiels moet de helpdesk als een vraagbaak voor Curaçaoënaars in Nederland gaan dienen.

Wiels is van mening dat het Curaçaohuis een actievere rol moet gaan spelen bij de informatie- en dienstverlening naar de Curaçaose gemeenschap in Nederland toe.
Hij constateert dat zo’n 90.000 Curaçaoënaars of hun verwanten in Nederland wonen.

“Dit een hele grote gemeenschap. Je moet ze goed op de hoogte houden van wat er op het eiland leeft en je moet ze ook een optimale dienstverlening kunnen bieden.
Ze moeten met hun vragen bij jou terecht kunnen. Daarom hebben wij besloten dat er een helpdesk zal komen die 24 uur per dag bereikbaar zal zijn voor al diegenen die met vragen zitten of die informatie nodig hebben.”

Over het functioneren van Kas di Kòrsou en dat van de huidige gevolmachtigde minister in Den Haag, Sheldry Osepa (MFK) in de afgelopen twee jaar is Wiels niet echt te spreken.
Wiels spreekt van een ‘ongelukkige situatie’ als hij het over het contact heeft tussen Osepa en de Curaçaose gemeenschap in Nederland.

“Er was bijna geen contact met Curaçaoënaars in Nederland, terwijl hierover duidelijke afspraken met hem waren gemaakt twee jaar geleden.
Er is zelfs geen toenadering geweest met de 22 zogenoemde Antillengemeenten. Het moet in de toekomst anders.
Onder de PS, die de nieuwe gevolmachtigde minister zal leveren, zal dit anders moeten.”

De PS-leider heeft tijdens zijn werkbezoek in Nederland ook gesprekken gevoerd met de kandidaat-gevolmachtigde minister in Den Haag.
Deze post is geen kabinetspost, maar valt onder de verantwoordelijkheid van de minister van Algemene Zaken, de premier, die door de PS zal worden geleverd.
Wiels weigerde vanochtend de naam te noemen van de potentiële gevolmachtigde minister. Hij kondigde wel aan dat het iemand is, die in Nederland woont.

“Daar hebben wij om logistieke redenen voor gekozen en vanwege familie-omstandigheden. Wij zochten iemand met kennis van het politieke en sociale leven in Nederland, maar vooral iemand met een eigen netwerk. Wij hebben zo iemand nu gevonden.”

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

LC | Nederlandse BV van Dos Santos moet Angola miljoenen teruggeven

Een Nederlands bedrijfje gelinkt aan Isabel dos Santos, de steenrijke dochter van de oud-president van Angola, moet een pakket aandelen ter waarde van honderden miljoenen dollars teruggeven...

ParadiseFM | 79 nieuwe coronagevallen, CMC krijgt 2 patiënten erbi

Er zijn 79 nieuwe coronabesmettingen op Curaçao aangetroffen op dinsdag, waarvan 5 geïmporteerd. Zo blijkt uit 1969 afgenomen tests. 87 mensen zijn uit isolatie. In het...

ParadiseFM | Politie houdt man verdacht van meerdere inbraken aan

De politie heeft in de kaya Miranda een 26-jarige man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij verschillende inbraken in Bandariba. Hij wordt ook verdacht van een...

Democracy now! | Tuesday, July 27, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 27 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | Vals zelfbeeld

Ed Kronenburg | Financieel Dagblad De moord op Peter R. de Vries is ook voor de buitenlandse pers aanleiding om het Nederlandse drugsbeleid aan de kaak te stellen....
- Advertentie -