Aside

200.000 gulden voor training vakbonden

 

Bron: Versgeperst
Door: Leoni Leidel-Schenk

Versgeperst vakbond training SSK NIEUWS gerrit schotte Curaçao CGTC  Sindikato 01 050412 127x85" style="float:left;margin right:10pxCURAÇAO – De regering heeft 200.000 gulden aan Centrale van Vakbonden (SSK) en Algemene Centrale van Werknemers (CGTC) ter beschikking gesteld. Dat maakte premier Gerrit Schotte gisteren bekend tijdens de persconferentie van de ministerraad. Het geld is voor het trainingproject voor lokale vakbonden.

Het project heeft als doel om de nodige trainingen te verschaffen aan bestuursleden en staf van vakbondcentrales en om informatie te verschaffen aan leden en werknemers op Curaçao. De regering stelt 200.000 beschikbaar en de vakcentrales zullen zelf 60.000 gulden daarbij doen voor het benodigde bedrag van 260.000 gulden.

Kennis Een deel van het fonds zal worden besteed om leden van SSK en CGTC te trainen en hun kennis te vergroten op het gebied van beleid, bestuur en juridische en economische aspecten, sociale infrastructuur en financiële zaken. Op het specifieke vakbondsgebied wordt de nadruk gelegd op trainen op arbeidswetten, administratie en inspectie, onderhandelen, leiderschap, samenwerking en empowerment.

Sessies Andere aspecten waar aandacht aan zal worden besteed zijn beleid en organisatie, communicatie en technologie, motivatie en ontwikkeling, documentatie, coöperatie en andere vormen van samenwerking. Het onderdeel van informatie geven aan vakbondleden en andere werknemers van Curaçao zal worden geconcentreerd in radio- en televisieprogramma’s, informatiesessies en publicaties.

Voorwaarde Via het platform van aan- en niet aangesloten vakbonden aan de centrales zullen de trainingen gevolgd kunnen worden. De regering heeft als voorwaarde voor de uitvoering van het project gesteld, dat het project moet plaatsvinden in consultatie met het Vakbondsplatform. Op die manier kan de regering garanderen dat alle vakbonden van Curaçao worden ingelijfd in het project.

Versgeperst vakbond training SSK NIEUWS gerrit schotte Curaçao CGTC  Sindikato 02 050412 422x313" style="float:left;margin right:10px

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *