27 C
Willemstad
• donderdag 7 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

2 miljoen garantiebetaling voor zaak tegen Jamaicaanse minister

Tyson’ gaat in beroep

Shurendy-QuantWILLEMSTAD — Shurandy ‘Tyson’ Quant die naar zijn mening onterecht aan Curaçao werd uitgeleverd moet ruim 2 miljoen Jamaicaanse dollars betalen als hij door wil gaan met de civiele procedure die hij tegen de Jamaicaanse minister van Nationale Veiligheid, Peter Bunting, heeft aangespannen. Dit bedrag dient als zekerheid voor de gerechtelijke kosten indien hij de zaak verliest. Dat heeft het Hooggerechtshof van Jamaica onlangs op verzoek van Bunting’s advocaat Michael Hylton besloten.

- Advertentie -

Advertentie

Gerechtelijke kosten worden normaliter achteraf betaald, nadat de procedure is afgewikkeld.
Maar de advocaten van de minister willen de garantie dat Quant de gerechtelijke kosten kan betalen voor het geval dat Bunting de zaak wint.
De beslissing van het Hooggerechtshof is gebaseerd op een bepaling in de Jamaicaanse civiele procedure.
Volgens deze regels moet iemand die in het buitenland woont, kunnen bewijzen over genoeg financiële middelen te beschikken om de gerechtelijke kosten te kunnen betalen.
Volgens Bunting’s advocaat Hylton heeft Quant geen bezitten in het land. Bovendien is zijn vordering tegen de minister heel zwak.

“Er zijn geen bewijzen dat Bunting kennis heeft genomen van een beslissing van het hooggerechtshof die de uitlevering van Quant verbiedt.
Hij heeft geen enkel document hierover ontvangen.”

Chukwuemeka Cameron, Quant’s advocaat heeft al aangegeven in beroep te zullen gaan tegen de beslissing van het Hooggerechtshof.
Hij dient volgende week een beroep in.
Naar zijn mening heeft de rechter Horace Marsh een fout gemaakt in zijn bevindingen.
Quant heeft dertig dagen de tijd om het bedrag van 1,6 miljoen dollar op een gezamenlijke rekening van de advocaten van beide partijen te storten.
Als hij het bedrag niet betaalt, wordt de zaak tegen de minister geschrapt.
Dit wil de minister ook.

Hij heeft eerder via zijn advocaat een verzoek hiervoor ingediend.
Dit verzoek is, net als diverse andere verzoeken in deze zaak, nog niet behandeld.
Zo wil ook de procureur-generaal geschrapt worden als gedaagde in deze zaak, meldt zijn advocaat Carlene Larmond.
Hij wil niet reageren op de vordering van Quant.
De lokale man werd in Jamaica opgepakt voor drugsbezit en op verzoek van het Nederlandse Openbaar Ministerie in april aan Curaçao uitgeleverd.
Hij zit momenteel in Nederland vast, waar hij terecht zal staan voor drugspraktijken.
Quant ging tegen de uitlevering in beroep en het Jamaicaanse Hooggerechtshof besloot dat hij voorlopig in het land mocht blijven.
Quant werd ondanks dit gerechtelijk bevel toch uitgeleverd, met toestemming van minister Bunting. Volgens de drugsverdachte wist Bunting dat hij in Jamaica mocht blijven en wil hij dat de rechtbank tegen hem optreedt voor ‘minachting van de rechtbank’.
Verder heeft de minister nooit een uitleg willen geven over de reden van Quant’s aanhouding. Volgens de politie werd marihuana gevonden in een auto waarin Quant zat.
De partijen moeten in december weer voor het Hooggerechtshof verschijnen voor de behandeling van de verzoeken in deze zaak.

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Duurzame energie onderwerp van gesprek

Kralendijk - Het traject om geleidelijk over te stappen naar een (bijna) volledige duurzame energieproductie bevindt zich in de eindfase. Dit heeft minister Rob Jetten van Economische...
- Advertentie -
- Advertentie -