30 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

18 December eerste zitting zaak Wiels

Openbaar MinisterieWillemstad – Op 18 december zal de eerste zitting plaatsvinden rond de moord op politicus Helmin Wiels. Dit betreft een pro formazitting waarbij in elk geval de drie verdachten die nog vastzitten zullen voorkomen. Dat heeft woordvoerder in de zaak Guillano Schoop gistermiddag laten weten tegenover deze krant.

Advertentie

- Advertentie -

Het is niet duidelijk of ook de twee andere verdachten, die inmiddels zijn vrijgelaten, dan ook voor zullen komen.
In een pro formazitting wordt normaal gesproken aangegeven wat er nog moet gebeuren in het onderzoek voor de zaak zal dienen.
Het kan zijn dat de rechter of een advocaat van een van de verdachten eerst nog getuigen wil horen. De rechter zal aan het einde van de pro formazitting aangeven wanneer de zaak zal beginnen. Gebruikelijk is dat dit binnen twee maanden gebeurt.
De rechter kan beslissen dat de verdachten in die periode vrijkomen of toch vast blijven zitten. Gisterochtend oordeelde de rechter-commissaris dat de gevangenhouding van de 42-jarige verdachte B.C.A.F. en de 24-jarige verdachte D.F.J.D. met zestig dagen is verlengd.
Vorige week werd de detentie van de 36-jarige E.R.K., bekend als ‘Monster’, met zestig dagen werd verlengd.
De advocaat van B.C.A.F. verzocht gisteren om schorsing van de detentie van haar cliënt, maar de rechter-commissaris wees dit verzoek af. De vierde verdachte, de 28-jarige J.C.B., werd eerder vrijgelaten maar blijft verdachte in de zaak Wiels, evenals Monica B., die van betrokkenheid bij de moord op Wiels wordt verdacht.
De verdachten die nog vastzitten worden – naast verdenking van betrokkenheid bij de moord op Wiels – ook verdacht van betrokkenheid bij de moord op Raul Martinez, alias Bolle.
Hij werd half mei dood aangetroffen bij de vlakte van San Pedro.

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -