27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

14 miljoen voor onderhoud scholen

stapel euroWILLEMSTAD — Zo’n 14 miljoen gulden gaat naar Reda Sosial voor de renovatie van scholen. Dat heeft minister-president Ivar Asjes (PS) donderdag tijdens de persconferentie van de Raad van Ministers (RvM) bekendgemaakt.

Reda Sosial, het overheidsfonds dat zich inzet voor sociale ontwikkeling en economische bedrijvigheid, heeft hierover gisteren een gesprek gehad met de Stichting Onderhoud Scholen (SOS).
Dat bevestigt SOS-directeur Willy Juliana.
De in 1998 opgerichte stichting is belast met het wegwerken van het achterstallig onderhoud van schoolgebouwen en -terreinen.
Volgens Juliana heeft Herman George van Reda Sosial hem vanwege de kennis die SOS in huis heeft uitgenodigd om het een en ander te bespreken en is het niet zo dat SOS nu overbodig is geworden.

“Wij gaan door met onze eigen projecten in samenwerking met de schoolbesturen. In die zin krijgen wij de subsidie van de overheid om in samenwerking met de schoolbesturen jaarlijks een prioriteitenlijst vast te stellen.
Dat van Reda Sosial is erbij gekomen”

- Advertentie -

, aldus Juliana.
Waarom de overheid voor deze constructie heeft gekozen is hem vooralsnog onbekend.
Zo zal Reda Sosial onder andere toezicht houden op de nieuwbouw van de Papiamentstalige vsbo-school Kolegio Erasmo.

Jaarlijks krijgt SOS 3 miljoen gulden om een inhaalslag in het achterstallige onderhoud van scholen te maken.
Dat bedrag is bij lange na onvoldoende om slagvaardig te werk te kunnen gaan.
Volgens Juliana heeft de stichting ten minste 7 miljoen gulden per jaar nodig om echt van betekenis te kunnen zijn.
Ongeveer 60 procent van alle schoolgebouwen op Curaçao heeft te kampen met zwaar achterstallig onderhoud.
De werkzaamheden van SOS bestaan uit het maken van de prioriteitenlijst met specificaties van de scholen en het opstellen van een overzicht van de te verrichten werkzaamheden met tijdsplanning.
Ook dient de SOS de opdrachtgeversrol te vervullen, waaronder het verzorgen of doen verzorgen van voorbereiding, directievoering en toezicht op projecten.
Een andere belangrijke taak waarmee de stichting is belast, is het vervangen van onbruikbaar geworden meubilair van de scholen op Curaçao.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -