27 C
Willemstad
• donderdag 7 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

14 miljoen gulden voor sport

GeldWILLEMSTAD — De regering heeft op de begroting voor de drie komende jaar een bedrag van 14 miljoen gulden gereserveerd voor extra investeringen in sport. Dit heeft premier Ivar Asjes (PS) afgelopen zaterdag bekendgemaakt tijdens de wekelijkse bijeenkomst van Pueblo Soberano in Palu Blanku.

Advertentie

- Advertentie -

Volgens Asjes komt de in- vestering van 14 miljoen bovenop wat normaal gesproken voor sportstichting Sedreko staat begroot.
Voor het jaar 2014 is er al een bedrag van 5 miljoen op de conceptbegroting van het land Curaçao gereserveerd.
Voor 2015 komt er nog een extra bedrag van 5 miljoen, waarna in 2016 nogmaals 4 miljoen in sport zal worden geïnvesteerd.

Het bedrag van 14 miljoen moet voornamelijk sportfaciliteiten en sporters ten goede komen.
Asjes benadrukte dat deze investering in het licht moet worden gezien van de pogingen van zijn kabinet om jongeren op het eiland verder te helpen in hun ontwikkeling.

“Wij voeren uit. Wij doen niet aan beloftes en alleen maar praten. We maken ruimte op de begroting en zodra het parlement dit heeft goedgekeurd, voeren wij het ook uit.”

Asjes benadrukte dat hij ‘in stilte’ voor Curaçao werkt.

“Wij kiezen niet voor de publiciteit”, aldus de premier.

In dit verband verwees hij naar een recent gesprek met Sepp Blater, de voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA tijdens een recent bezoek.

“Dat gesprek is zeer vruchtbaar gebleken. Maar ik daar nog niet op in ga.
Want op Curaçao word je dan al gauw geconfronteerd met negativiteit en aanvallen. Pas als er sprake is van tastbare resultaten zal ik meer bekendmaken”

, verklaarde Asjes, die op dit moment op interim-basis ook is belast met de portefeuille van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport.

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Telegraaf | Doodgeschoten in zwembad: wéér Russische miljonair gevonden onder mysterieuze omstandigheden

Door Thierry Goeman In een gigantisch herenhuis, gelegen in een exclusieve buitenwijk van Sint-Petersburg, is het lichaam gevonden van de 61-jarige Yuri Voronov. De Russische zakenman en miljonair...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...
- Advertentie -
- Advertentie -