30 C
Willemstad
• woensdag 21 februari 2024

LB | Aruba vanaf nu belastingparadijs af

Door Alexander Bakker | De Limburger Aruba is gisteren door de Europese Unie van de 'grijze lijst' met belastingparadijzen gehaald. Curaçao staat er nog wel op. Dat land...

Democracy now! | Tuesday, February 21, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Brussel haalt Aruba van ’grijze lijst’ belastingparadijzen, huiswerk Curaçao

Brussel - Aruba is dinsdag door de Europese Unie van de ’grijze lijst’ met belastingparadijzen gehaald. Curaçao staat er nog wel op. Twee keer per jaar maakt de...

FTM | Nederlandse boekhouder is kroongetuige in smeergeldaffaire bij grootste oliehandelaar ter wereld

Follow The Money.nl | Lukas Kotkamp Een Nederlandse boekhouder speelt als getuige een belangrijke rol in een smeergeldproces rond een van ’s werelds grootste handelaren in olie en...

FD | Rechter Haags gerechtshof geschorst na valse ondertekening in 43 vonnissen

Bas Mos | Financieel Dagblad Een leidinggevende rechter aan het gerechtshof in Den Haag is op non-actief gesteld omdat hij de afgelopen twee jaar valse informatie in tientallen...
- Advertisement -spot_img

10 mille per maand voor bekering tot de islam

HomeMedia10 mille per maand voor bekering tot de islam
Werknemers van de Nederlandse kranenbouwer Rusch zijn bekeerd tot de islam om een grote klus in Mekka te kunnen doen. Vergoeding: 10 mille per maand.
Werknemers van de Nederlandse kranenbouwer Rusch zijn bekeerd tot de islam om een grote klus in Mekka te kunnen doen. Vergoeding: 10 mille per maand.

AMSTERDAM – Werknemers van de Nederlandse kranenbouwer Rusch zijn bekeerd tot de islam om een grote klus in Mekka te kunnen doen.

Het grootste bouwbedrijf van Saoedi-Arabië, de Saudi Binladen Group (SBG) kreeg in eerste instantie de opdracht om een galerij rond de Kaäba in Mekka te slopen. De Kaäba trekt jaarlijks miljoenen bedevaartgangers. Het slopen van de SBG met sloopkogels was gevaarlijk omdat de pelgrims op slechts enkele meters afstand liepen. Dat meldt het Financieel Dagblad.
De SBG klopte aan bij het Nederlandse kranenbouwer Rusch, die wereldwijd bekendheid heeft verworven door innovatie sloopoplossingen. De Saoedi’s wilden meteen drie sloopmachines van Rusch aan het werk zetten.

Rusch moest twaalf gekwalificeerde moslims vinden om de machines te kunnen bedienen. Alleen moslims mogen namelijk in de buurt van de Kaäba komen. De SBG stelde voor om niet-islamitische machinisten en monteurs te bekeren.

De eigenaar van Rusch, Ruud Schreijer, vond de mannen voor een vergoeding van ruim 10.000 euro per maand. “Echt Hollandse jongens”, vertelt Schreijer aan het FD. “Eentje is daar zelfs op zijn klompen heen gegaan.” Schreijer zelf wilde geen moslim worden en is dan ook niet bij de werkzaamheden in Mekka geweest.

De werknemers moesten een certificaat halen. “Je prevelt het zinnetje ‘Allah is groot en Mohammed is zijn boodschapper’ en klaar ben je”, aldus een van de monteurs. De SGB heeft vervolgens de visa en werkpassen geregeld. Het was hard doorwerken voor de mannen, “alleen tijdens het gebed konden we het werk neerleggen.” Het team gaat over vier maanden terug om het laatste deel van de galerij te slopen.

Van de dreigende handelsboycot om de stickeractie van Geert Wilders, heeft Rusch nog geen last gehad.

Bron: Telegraaf

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties