30 C
Willemstad
• zaterdag 2 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

10 jaar Kruis van Verdienste

HomeMedia10 jaar Kruis van Verdienste
Minister Irene Dick (Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport, PS) proost met oud-gedeputeerde en Eilandsraadslid Rignald Lak ter gelegenheid van 10 jaar Kruis van Verdienste. Premier Ivar Asjes (PS) kijkt toe.
Minister Irene Dick (Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport, PS) proost met oud-gedeputeerde en Eilandsraadslid Rignald
Lak ter gelegenheid van 10 jaar Kruis van Verdienste. Premier Ivar Asjes (PS) kijkt toe.

WILLEMSTAD — Dit jaar zal de eilandelijke onderscheiding Krus di Mérito (Kruis van Verdienste) voor de tiende maal worden uitgereikt.
Om bij dit heugelijk feit stil te staan, vond er gisteren een feestelijke bijeenkomst plaats in de patio van de sectie Cultuur en Sport van het ministerie van de Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) aan de Scharlooweg.

Advertentie

Voor het eerbetoon waren alle personen die het Kruis van Verdienste ooit uitgereikt hadden gekregen en hun familieleden uitgenodigd.
Speciale aandacht was er ook voor voormalig Eilandsraadslid en gedeputeerde Rignald Lak.
In 1999, toen hij zitting had in de Eilandsraad namens de FOL, maakte hij zich sterk voor een eilandelijke wet van 1991 voor de erkenning van Curaçaoënaars die zich voor het eiland hadden ingezet, die niet in de praktijk was gebracht.
Het zou tot 2004 duren voordat de eilandelijke onderscheiding voor het eerst zou worden uitgereikt.
In haar toespraak tijdens het eerbetoon sprak minister Irene Dick (OWCS) zich positief uit over de eilandelijke onderscheiding en de manier waarop het Curaçaoënaars die zich jarenlang voor het eiland hebben ingezet in het zonnetje zet.
Zij stond ook stil bij de duizenden uren die voornamelijk vrijwilligers door de jaren heen hebben besteed aan belangrijk werk voor de samenleving.
De minister kondigde verder ook aan dat de regering binnenkort een publicatie zal doen uitgaan waarin alle personen die in de afgelopen jaren een Kruis van Verdienste uitgereikt hebben gekregen, centraal zullen staan.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties