27 C
Willemstad
• donderdag 15 april 2021 22:14

ParadiseFM | Ruim 4000 vaccinaties op 1 dag

Het aantal dagelijkse vaccinaties op Curacao neemt toe. De afgelopen 24 uur zijn 4269 personen gevaccineerd. In totaal hadden om 10 uur vanmorgen 45.386 mensen hun eerste...

Democracy now! | Thursday April 15, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 15 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Meer dan 65.000 registraties voor vaccinatie

Inmiddels hebben meer dan 65.000 mensen zich geregistreerd voor een vaccinatie, zo meldt de overheid. Omdat het grote aantal besmettingen tot grote problemen in het ziekenhuis leidt,...

PBC | Het wordt stoffig de komende dagen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De komende dagen worden weer stoffig: Sahara zand trekt over de Caribische regio. Het Caribbean Weather Center benadrukt dat het hier niet gaat om...

PBC | Vulkaan op Sint-Vincent ‘blijft voorlopig nog wel rommelen’

Persbureau Curacao De vulkaan op Sint-Vincent blijft de komende tijd nog wel rommelen en as uitspuwen. Dat zegt het seismologische centrum van de University of the West Indies....
- Advertisement -spot_img
HomeMediaZaak Magnus leeft in Nederland

Zaak Magnus leeft in Nederland

Foto |  Yves Cooper
Foto | Yves Cooper

Willemstad – Sinds het begin van het proces in de zaak Magnus, de rechtszaak tegen de vier verdachten van de moord op politicus Helmin Wiels, is er veel aandacht in de Nederlandse media gekomen. In de landelijke kranten, regionale kranten en op televisie, radio en internet is de aandacht voor de zaak groot.

Zo schreven onder andere Trouw, De Telegraaf, het Parool. ED, BNdeStem, De Volkskrant en NRC-Next zeer uitgebreide artikelen op prominente pagina’s in de krant. De media houdt zich niet alleen bezig met de zaak Magnus, die deze week bezig is, maar interesseren zich ook voor de opdrachtgevers van de moord (Maximus), de intellectuele daders. Ze verhaalden over de ingetrokken verklaring van Monster en over de strenge beveiliging, maar ook over het feit dat George Jamaloodin en Robbie dos Santos vorige week werden opgepakt door de politie.

Trouw plaatste een correctie, omdat zij in hun artikel van de dag eerder Helmin Wiels als premier van het Caribische eiland hadden beschreven.

Het Algemeen Dagblad hield zich met name bezig met de vraag ‘wie de opdracht gaf’. Ze zijn van mening dat de zaak Magnus niet voor veel problemen zal zorgen.

‘De moordaanslag was zo amateuristisch uitgevoerd dat het politie en justitie al snel duidelijk werd wie er de hand in hadden gehad.’

Na dit gegeven gaan ze de vier verdachten een voor een langs.

NRC-Next wijdt uit onder de titel ‘Gangsters zwijgen niet tegen hun minnaressen’. Dat verdachten gingen praten, is te danken aan vrouwen en minnaressen.
,,In het artikel wordt stilgestaan bij ‘de gespannen veiligheidssituatie’ rond het proces en wordt ook aangekaart dat er ‘een bloedige drugsoorlog woedt die zich vorige maand verplaatste naar de luchthaven Hato’.

Ook de Volkskrant plaatste een uitgebreid artikel met als insteek ‘Reconstructie onderzoek naar moord op Wiels. Curaçaoënaars zwijgen uit angst’. In het artikel staat geschreven dat de zaak het resultaat is van een al jaren durend proces van oprukkende corruptie op het eiland. Maar ook dat de bewoners hierdoor niet vrijelijk durven te spreken.

John van den Heuvel berichtte in De Telegraaf over ‘Verdachten moord op Wiels zwijgen of ontkennen. Grimmige start Monsterproces’. Hij schrijft over rouwende nabestaanden, veronderstelde moordenaars die stoïcijns bezig zijn met hun lunchpakket. Verder gaat hij in op ‘de extreme beveiliging proces Wiels’.

,,De zittingszaal in het hartje van Willemstad was gisteren voor Curaçaose begrippen ongekend zwaar beveiligd. De verdachten werden aangevoerd met speciaal uit Nederland overgevlogen gepantserde jeeps. (…) Met de uitgebreide veiligheidsmaatregelen wil justitie op Curaçao ook een signaal afgeven aan nog op vrije voeten zijnde intellectuele daders, ofwel de bedenkers van de moordopdracht. De strafzaak is met veel angst omgeven omdat hooggeplaatste politici, drie ex-ministers en een machtige gokbaas op het eiland door justitie als opdrachtgevers van de moord worden gezien.”

Lees meer…
Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties