28 C
Willemstad
• maandag 19 april 2021 20:36

PBC | Vliegverkeer Curaçao moet rekening houden met vulkaanuitbarsting Soufrìere

Persbureau Curacao Het vliegverkeer richting Curaçao, Aruba en Bonaire kan last ondervinden van de as van de uitbarstende vulkaan Le Soufriere. Dat zegt de Meteorologische Deinst van Curaçao....

PBC | OM houdt twee minderjarigen aan na mishandeling op video

Persbureau Curacao De politie heeft twee minderjarigen aangehouden op verdenking van mishandeling. Daarvan werden beelden gemaakt. Die werden vorige week verspreidt via sociale media. Daarop kon je zien...

Trouw | Voor ABN Amro is de witwaszaak nu afgedaan, maar drie oud-bestuurders worden verdacht

Dirk Waterval | met feitenrelaas, persbericht en transactieovereenkomst Waarom besloot het OM dit keer wél om gelijk verdachten aan te wijzen in het falende bankbeleid van ABN Amro? Betreurenswaardig...

ParadiseFM | ‘Vaccinatiebonus werknemer mag’

Je personeel een financiële tegemoetkoming geven voor het nemen van het vaccin is arbeidsrechtelijk toegestaan. Dat schrijven juristen van HBN Tax & Law in een speciaal bulletin....

Democracy now! | Monday, April 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img
HomeMediaZaak Magnus leeft in Nederland

Zaak Magnus leeft in Nederland

Foto |  Yves Cooper
Foto | Yves Cooper

Willemstad – Sinds het begin van het proces in de zaak Magnus, de rechtszaak tegen de vier verdachten van de moord op politicus Helmin Wiels, is er veel aandacht in de Nederlandse media gekomen. In de landelijke kranten, regionale kranten en op televisie, radio en internet is de aandacht voor de zaak groot.

Zo schreven onder andere Trouw, De Telegraaf, het Parool. ED, BNdeStem, De Volkskrant en NRC-Next zeer uitgebreide artikelen op prominente pagina’s in de krant. De media houdt zich niet alleen bezig met de zaak Magnus, die deze week bezig is, maar interesseren zich ook voor de opdrachtgevers van de moord (Maximus), de intellectuele daders. Ze verhaalden over de ingetrokken verklaring van Monster en over de strenge beveiliging, maar ook over het feit dat George Jamaloodin en Robbie dos Santos vorige week werden opgepakt door de politie.

Trouw plaatste een correctie, omdat zij in hun artikel van de dag eerder Helmin Wiels als premier van het Caribische eiland hadden beschreven.

Het Algemeen Dagblad hield zich met name bezig met de vraag ‘wie de opdracht gaf’. Ze zijn van mening dat de zaak Magnus niet voor veel problemen zal zorgen.

‘De moordaanslag was zo amateuristisch uitgevoerd dat het politie en justitie al snel duidelijk werd wie er de hand in hadden gehad.’

Na dit gegeven gaan ze de vier verdachten een voor een langs.

NRC-Next wijdt uit onder de titel ‘Gangsters zwijgen niet tegen hun minnaressen’. Dat verdachten gingen praten, is te danken aan vrouwen en minnaressen.
,,In het artikel wordt stilgestaan bij ‘de gespannen veiligheidssituatie’ rond het proces en wordt ook aangekaart dat er ‘een bloedige drugsoorlog woedt die zich vorige maand verplaatste naar de luchthaven Hato’.

Ook de Volkskrant plaatste een uitgebreid artikel met als insteek ‘Reconstructie onderzoek naar moord op Wiels. Curaçaoënaars zwijgen uit angst’. In het artikel staat geschreven dat de zaak het resultaat is van een al jaren durend proces van oprukkende corruptie op het eiland. Maar ook dat de bewoners hierdoor niet vrijelijk durven te spreken.

John van den Heuvel berichtte in De Telegraaf over ‘Verdachten moord op Wiels zwijgen of ontkennen. Grimmige start Monsterproces’. Hij schrijft over rouwende nabestaanden, veronderstelde moordenaars die stoïcijns bezig zijn met hun lunchpakket. Verder gaat hij in op ‘de extreme beveiliging proces Wiels’.

,,De zittingszaal in het hartje van Willemstad was gisteren voor Curaçaose begrippen ongekend zwaar beveiligd. De verdachten werden aangevoerd met speciaal uit Nederland overgevlogen gepantserde jeeps. (…) Met de uitgebreide veiligheidsmaatregelen wil justitie op Curaçao ook een signaal afgeven aan nog op vrije voeten zijnde intellectuele daders, ofwel de bedenkers van de moordopdracht. De strafzaak is met veel angst omgeven omdat hooggeplaatste politici, drie ex-ministers en een machtige gokbaas op het eiland door justitie als opdrachtgevers van de moord worden gezien.”

Lees meer…
Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties