Statenlid Cooper: Einde is zoek

MAN-Statenlid niet te spreken over inval bij MFK’er Schotte

charles cooperWillemstad – Toen RST-personeel afgelopen maandag onder leiding van de rechter-commissaris en in aanwezigheid van de officier van justitie een inval pleegde in het huis van parlementariër Gerrit Schotte, was ook mede-Statenlid Charles Cooper aanwezig.

,,Schotte is mijn beste vriend. Ik blijf aan zijn zijde in goede, maar ook in minder goede tijden. That’s what friends are for.”

Cooper, die zelf herstellende is van een hartkwaal, die ervoor zorgde dat hij afgelopen weekend voor 24 uur in het ziekenhuis ter observatie moest worden opgenomen, is niet te spreken over de invallen die maandag hebben plaatsgevonden en waarbij niet alleen het huis van Schotte, maar ook zijn kantoorruimte in het kantoorgebouw van de Staten, een woning in de omgeving van Mahaai/ Van Engelen, het partijkantoor van MFK aan de Lindberghweg te Saliña, een bedrijfspand aan de Schottegatweg en een bedrijfspand te Groot Kwartier zijn doorzocht.

,,Het einde is zoek op Curaçao”, zei Cooper gisteren tijdens een interview met deze krant.

,,Als zelfs Statenleden niet meer worden gerespecteerd, is het einde werkelijk zoek.”

Volgens de parlementariër voor de MAN is de trias politica op het eiland volledig uit balans.

,,De drie organen horen elkaar te balanceren, maar nu krijgen we te maken met een orgaan dat denkt dat hij meer is dan de ander.
Het OM gaat nu wel heel ver.
Wordt het parlement niet meer gerespecteerd?
Om in het huis van Schotte een inval te plegen is tot daar aan toe. Maar het parlementsgebouw? Ik herhaal: het einde is zoek op Curaçao.”

Cooper liet gisteren weten heel verbaasd te zijn toen hij het nieuws hoorde van de invallen.
Na de verbazing kwam echter verbijstering toen hij hoorde dat de invallen gerelateerd waren met aangiftes gedaan door Fundashon Akshon Sivil ruim een jaar geleden.

,,Wie is FAS eigenlijk? FAS bestaat uit Ruben Suriel en zijn kompanen. Tijdens de politieke campagne zijn zij gelijk geworden aan een politieke partij; zij hadden toen namelijk politieke propaganda gevoerd om andere politieke partijen de grond in te boren.
Als het OM meewerkt aan de schurkenstreken van FAS, die als enig doel heeft Schotte een slechte naam te bezorgen, dan vraag ik me serieus af in welk land ik woon.
Dit is dan geen democratisch land.”

Het Statenlid voor MAN benadrukte tijdens het gesprek met deze krant niet tegen het plegen van onderzoek te zijn.

,,Er is in dit geval niks te verbergen. Maar bepaalde handelingen zorgen voor onrust. Niet alleen op landelijk niveau, maar ook op internationaal gebied. Dit moet goed in overweging worden genomen voor men bij een parlementariër een inval gaat plegen.”

Cooper zegt zelf inmiddels gesproken te hebben met Schotte.

,,Ik heb hem veel sterkte toegewenst in deze moeilijke tijd en hem een hart onder de riem gestoken. Dit wens ik niet eens mijn ergste vijand toe. Ik heb Schotte gezegd dat hij zijn hoofd hoog moet houden omdat dit een strijd is die hij moet aangaan. Voor eens en voor altijd moet het OM op orde worden gebracht. Dit is het toppunt.”

bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *