26 C
Willemstad
• zondag 18 april 2021 04:08

PBC | 65 procent van Curaçao heeft zich gemeld voor vaccinatie

Persbureau Curacao Bijna 65 procent van de te vaccineren bevolking van Curaçao heeft zich daadwerkelijk gemeld voor een vaccinatieprik tegen het coronavirus. Dat gaat om ruim 68.000 mensen....

ParadiseFM | Vaccin voor 105-jarige

De oudste inwoner van Curaçao heeft ook een coronavaccin gehaald. Het gaat om mevrouw Regina Gabriela Brigitha die onlangs haar 105e verjaardag vierde. Deze week heeft ze zich...

Democracy now! | Friday April 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Verplichte quarantaine bij aankomst in Nederland

Nederland wil vanaf 15 mei een verplichte quarantaine invoeren voor alle reizigers uit hoogrisicogebieden. Ook uit Aruba, Bonaire en Curaçao. Nu is die quarantaine nog een advies...

DolfijnFM | ‘Winkels begrijpen langzamerhand de maatregelen’

Volgens de Èxtra beginnen winkels en restaurant zich eindelijk aan de coronamaatregelen te houden. Gisteren controleerde de Inspectie twaalf etablissementen. Alleen op Zeelandia en in Santa Maria waren...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaSelikor overhandigt jaarverslag 2012 aan minister Whiteman

Selikor overhandigt jaarverslag 2012 aan minister Whiteman

Selikor-directeur Wesley Kook (links) en oud-directeur Jean Francisca met de nieuwe kalender van het bedrijf, die in het teken van sport staat.
Selikor-directeur Wesley Kook (links) en oud-directeur Jean Francisca met de nieuwe kalender van het bedrijf, die in het teken van sport staat.

WILLEMSTAD — Afvalverwerkingsbedrijf Selikor blikte vanochtend terug op een succesvol jaar, 2012, waarbij er tevens uitvoerig werd stilgestaan bij de ontwikkeling van het bedrijf tot op heden en hoe de bevolking in het verleden bijna minachtend aankeek tegen de werkzaamheden van vuilophaaldiensten. Tevens werd het Jaarverslag 2012 vanochtend aan de aanwezige minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), Ben Whiteman (PS), overhandigd, die het belang van de werkzaamheden van het bedrijf voor de algehele Volksgezondheid benadrukte.

Advertentie


directeur Wesley Kook tijdens zijn toespraak in het auditorium van het bedrijf:

Waar men in het verleden de ophaalwerkzaamheden in de vroege ochtenduren of ‘s avonds laat in moest plannen, simpelweg omdat men met afkeer reageerde op de medewerkers van de vuilophaaldienst en om ‘overlast te vermijden’, heeft men nu veel meer waardering en erkenning voor deze belangrijke taak binnen de samenleving. Aan extra erkenning voor de mensen wordt ook binnen Selikor hard gewerkt. Men moet immers niet vergeten dat het bedrijf geheel met de tijd meegaat en op globaal niveau de technologische ontwikkelingen en innovaties volgt, en dat de werknemers kennis hebben van techniek en hoe met het geavanceerde materieel om te gaan.”

Kook voegt eraan toe dat er binnen het bedrijf veel aandacht wordt besteed aan scholing en training.
Hij noemt als voorbeeld dat de werknemers kennis hebben van hoe om te gaan met gevaarlijke stoffen.
Een goede dienstverlening wordt herhaaldelijk aangehaald waarbij de verwachting van de samenleving ‘die steeds kritischer is’ omschreven wordt en het streven om zo netjes en correct mogelijk, op tijd, de dienstverlening te laten verlopen.

Zo wordt er ook uitvoerig aan onderhoud gedaan van de motoren van de trucks, want niemand wil achter een rokende truck rijden.
Verder is het doel dat de geleegde bakken bijvoorbeeld ook netjes op hun plek terug worden gezet”, aldus de directeur.

In september dit jaar had het bedrijf al laten weten in het jaar 2012 een groei aan inkomsten te hebben gegenereerd van 1,9 miljoen gulden door een strikt administratief beleid te voeren.
Het afgelopen jaar heeft Selikor een beleid gevoerd gericht op preventie, het ophalen van vuil en het transport daarvan, recycling en de verwerking.
Om dit alles soepel te laten verlopen zijn de nodige investeringen gedaan.

bron: Amigoe

Advertentie

To Top

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties