Personeel Meteo legt werk neer

Bron: Versgeperst
Door: Aruna Jhagru

Verzoeken Versgeperst NIEUWS Meteorologische Dienst Curaçao  meteo logo 2010" style="float:left;margin right:10pxCURAÇAO – Personeelsleden van de Meteologische Dienst hebben gisterochtend het werk neergelegd. De werknemers zijn niet tevreden over de afhandeling van hun verzoeken die zij aan de regering hebben gedaan over de wachtdiensten die de meteorologen en observatoren draaien.

Nadat het werk werd neergelegd hebben de ontevreden werknemers vergaderd met Wendy Calmes (voorzitter vakbond ABVO), Dwigno Puriel (Secretaris Generaal Ministerie van Verkeer, Transport en Ruimtelijke Planning), Giselle Hollander (directeur luchtvaartsector), Albert Martis (directeur Meteo) en Sonia Rojer (adviseur personeelszaken van het ministerie). De vergadering werd in het leven geroepen om informatie te winnen over wat er is goedgekeurd van de verzoeken die zijn ingediend.

Verzoek

In de afgelopen tien jaar was het zo dat wanneer het beschikbare bedrag voor overwerk op was, deze extra uren in tijd-voor-tijd werden uitbetaald. In 2010 heeft Meteo een verzoek gedaan om de werknemers de uren uit te laten betalen omdat zij een schaarste aan personeel hebben waardoor het moeilijk wordt om vrij te nemen. In 2011 is het gelukt om de begroting van het land met een substantiële bedrag te verhogen zodat de extra uren in de loop van het jaar uit betaald konden worden.

Behandeling

Voor 2012 is opnieuw het verzoek gedaan om de extra uren maandelijks uitbetaald te krijgen. Zowel het verzoek om de uren tot en met 2010 uit betaald te krijgen als de overwerkuren voor 2012 is in de laatste fase van besluitvorming. Een ander aandachtspunt zijn de werkzaamheden die vanuit Curaçao worden verricht voor Sint Maarten. In dit kader werd vermeld dat zij een gratificatie krijgen voor 2009 en het verzoek voor 2010 wordt opgestuurd om te worden behandeld.

Spoed

Ook kregen twee aanwezige werknemers te horen dat het verzoek voor hun promotie was afgerond en dat de decreten af waren. Gezien deze en andere punten die werden besproken was Puriel van mening dat het belangrijk is om de betrokken verzoeken voor de juridische positie van de werknemers met nodige spoed te behandelen.

Uitvoering

Doordat de personeelsleden het werk neerlegde zijn veel verzoeken behandeld en zitten in de afrondingsfase voor uitvoering. Ook is besloten om de vakbond maandelijks te laten vergaderen met de werkgroep van Meteo over de laatste ontwikkelingen. Na deze informatie en de verzoeken die alsnog in behandeling zijn genomen, heeft de groep werknemers het werk hervat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *