26 C
Willemstad
• donderdag 15 april 2021 07:18

ParadiseFM | Horeca hoopt op versoepeling

Werknemers in de horeca hopen dat er na meer dan drie weken lockdown binnenkort sprake kan zijn van enige versoepeling van de coronamaatregelen. Dat meldt de Extra vandaag....

PB | Koning Willem-Alexander spreekt over coronabesmettingen en vaccinatieprogramma op Curaçao

Zijne Majesteit de Koning heeft woensdagavond 14 april online gesproken met gouverneur George-Wout van Curaçao, met het hoofd van de afdeling epidemiologie en onderzoek van het departement...

PBC | Qatar Airways via JetBlue naar Curaçao

Persbureau Curacao NEW YORK – Vanaf 19 april aanstaande gaat de Amerikaanse prijsvechter JetBlue tickets verkopen voor vluchten van Qatar Airways van negen Amerikaanse luchthavens naar Doha in...

PBC | Politie Curaçao op zoek naar vermiste Suzette

Persbureau Curacao De politie van Curaçao is opzoek naar de 16-jarige Susette Perez Martines. Ze is hier geboren en liep zaterdag 30 januari, ruim twee maanden geleden, weg. Zij...

PBC | Vier patiënten bezweken aan Covid19 in het ziekenhuis

Persbureau Curacao Vier patiënten zijn sinds gistermiddag bezweken in het CMC aan de gevolgen van corona. Het totaal aantal slachtoffers op Curaçao, sinds het begin van de corona-uitbraak...

DH | US citizens being evacuated from St. Vincent to St. Maarten via cruise

PHILIPSBURG--The United States (US) Embassy is coordinating with Royal Caribbean Cruises for a maritime evacuation of US citizens from St. Vincent to Dutch St. Maarten on Friday,...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaKoninkrijk.nu | 'De schrik van Den Haag' Clyde van Putten de grote...

Koninkrijk.nu | ‘De schrik van Den Haag’ Clyde van Putten de grote winnaar op Sint Eustatius

Clyde van Putten grootste stemmentrekker verkiezingen Statia | Persbureau Curacao

Sint Eustatius – De uitslag van de eilandraadsverkiezingen op Sint Eustatius blijkt na het tellen van de voorkeursstemmen nog zuurder voor politiek Den Haag dan dat deze door de winst van de Progressive Labour Partij (PLP) al was.

Lijstduwer Clyde van Putten die door Nederland als de verpersoonlijking van het jarenlange wanbestuur wordt gezien is met 171 stemmen uitgeroepen tot de ‘votegetter’. Minstens zo pijnlijk voor Den Haag is de samenstelling van de nieuwe eilandsraad. Die is precies hetzelfde als voor de ingreep van februari 2018 toen het complete lokale bestuur wegens ‘grove taakverwaarlozing’ door staatssecretaris Raymond Knops (BZK) werd ontslagen.

De bevolking lijkt met deze uitslag en de onverminderde populariteit van de naar meer zelfbestuur voor Sint Eustatius strevende Van Putten Den Haag te hebben willen afstraffen voor het gebrek aan (zichtbare) verbetering sinds een van een ruim budget voorzien legertje Nederlandse ambtenaren onder aanvoering van een regeringscommissaris de macht heeft overgenomen.

De opkomst lag met 76,9% 12% hoger dan bij de laatste eilandraadsverkiezingen in 2015. Van de 1.586 getelde stemmen is 38% per volmacht uitgebracht. Van de 5 zetels bezet de PLP er 3, de Democratic Party 2.

De eilandsraad heeft overigens voorlopig niet veel in te brengen. Er komt geen Bestuurscollege en de enige die besluiten mag nemen blijft regeringscommissaris Marnix van Rij.

Bron: Koninkrijk.nu

17 reacties

 1. @ Dingetje Wim hier:
  Ik lig hier ook in een deuk om wat jullie allemaal collectief denken er door te kunnen drukken, en Drechi pa bosnan Tur pikt het dus niet! Noem het maar minderwaardigheidscomplex als dat jou gelukkig maakt.
  Ik voor mij noem jullie instelling een “meerder”waardigheidscomplex. Dus…..

 2. Het blijft lachen met Drechi.

  Hij heeft een enorm minderwaardigheidscomplex ten opzichte van de Europese Nederlander en reageert dat hier, uiteraard anoniem, af.

  Dezelfde Drecht die bij Centrum Super macambas uit respect voor laat gaan slaat ze hier om de oren met… eh… zijn muis
  Ik zou Drechi graag vertellen dat zijn minderwaardigheidscomplex niet terecht is, maar helaas… het is volkomen terecht.

  Maar we gunnen Drechi dit forum, als zijn inhoudsloze geblaat hier hem helpt met zijn complex, by all means Drechi – go ahead!

 3. @Tayo:
  Je hebt schijnbaar een zeer gevoelige snaar geraakt…. Wak bo kaya awor!! Sabaneta di ta un aksidente a mata Defuntu Betico.
  Is waar. Een auto ongeluk agv van doorgesneden remleidingen……..

 4. Ja Tayó, bai bo lugá bèk.
  Wel even je Nexerlandse paspoort inleveren.
  Enkeltje Afrika, Ghana ontvangt je met open armen.
  Nooit meer last van White supremacy!
  Lekker door je eigen mensen bestuurd worden
  Eindelijk echte vrijheid.

 5. Tayo, botje door je neus en terug naar Afrika zou ik zeggen.

  Daar kun je je voodoo gedachten wel kwijt, in een rieten rok dansend om het kampvuur.

 6. Op Curaçao hebben we een goedkope gewoonte om Nederland overal de schuld van te geven!
  Een vorm van bestuurlijke onvolwassenheid.
  Nergens verantwoordelijkheid voor nemen.

 7. Wijlen Betico Croes is in zeer slecht weer op de verkiezingsavond met zijn auto verongelukt. een ieder weet dit op Aruba en men twijfelt op Aruba niet aan het feit dat dit de werkelijke oorzaak was. Overigens won Eman de verkiezingen dus zou Betico nooit een sta in de weg voor Nederland zijn geweest. Dus die complot theorie van Tayo klopt voor geen meter.

 8. @ Tayo,

  Wil je nu beweren dat Nederland achter de moord op Wiels zit ? Heb je ook bewijs voor die stelling of is dit weer gewoon leuk gereutel aan de bar ?
  Geloof niet dat Jamaloodin zo’n grote fan van Nederland was (en is) en de bewijzen tegen hem zijn onweerlegbaar.

  Vind het niet erg dat je fan van de MFK bent, maar kom aub geen onzin hier vertellen en wanneer je dat wel wilt doen moet je gewoon de keiharde bewijzen hier neerleggen. Dus niet gaan verschuilen achter: ‘ja maar iedereen weet dat het zo is en Nederland doet er alles aan om de bewijzen weg te moffelen……………………maar ik weet er alles van en geloof mij maar’.
  Zo werkt het dus niet.

 9. Clyde van Putten mi Bro, als ik jou was zou ik UITKIJKEN … Kijk eens even naar wat er gebeurt is met wijlen “Betico Croes, Helmin Wiels ” waar de z.g. O.M. van de Nederlandse Staat NOG STEEDS geen uitleg hebt voor de dood van deze mensen … Der zijn er nog meer zoals wijlen, “NITA ” en nog meer … Ik zou zeggen : “Mi Bro watch Ur steps !!!” ….

 10. Laten wij nu niet doen af dat deze uitslag of verrast. Met veel tam tam het bestuur overnemen en vervolgens weinig bereiken voor de samenleving. Dezelfde samenleving is weer in de armen van Van Putten gedreven en dat hebben wij zelf veroorzaakt. Ik wens Marnix van Rij oprecht veel succes en wijsheid.

 11. 38% van de stemmen is bij volmacht uitgebracht. Hoeveel van deze stemmen zijn terecht gekomen bij van Putten?
  Een zaak om uit te zoeken denk ik.

 12. Geen $ meer naar het gespuis wat zo graag met van Putten mee zeult en wel voor een flesje rum en een gevulde koek, je lacht je l.l uit je broek. Zo snel als mogelijk dit boeven nest onafhankelijk laten worden en geen piek meer geven, laat ze maar zelf hun broek op houden en niet de Nederlandse belasting betaler, het heeft lang genoeg geduurd die uit zuigerij. Goeie dag riool Putten

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties