
Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.
Vandaag laten we Ruben Suriel aan het woord.
Er zijn op Curacao zelf, tal van voorbeelden hoe een stuk grond “recycled” kan worden! Zelfs zwaar vervuilde gronden.
Caracasbaai, is één van de meest “tastbare” en in het oog springende voorbeeld v.w.b. een zwaar (vervuild) industrieel gebied met vroeger meer dan 50 olie opslagtanks, before een “Clean up” (remedial exercise) en na een remedial clean up (After) met alternatief gebruik van de gronden. In dit geval zelfs, een recreatief gebruik!

Laten we onze oogkleppen die exclusief op de raffinaderij gericht zijn even durven weghalen en serieus nadenken wat we anders kunnen doen op het terrein rond het Schottegat.
Het terrein is iets kleiner dan Lower Manhattan, NYC dat ongeveer 600 hectare aan oppervlak bestrijkt. Het terrein rond het Schottegat heeft een enorm potentiaal richting een moderne circulaire economie zonder een raffinaderij.
Give it at least a mental try.
Een moderne productieve gemeenschap dat zoveel mogelijk asap in vrede gaat leven met zijn eco-omgeving.
Ruben Suriel,
Curacao
@ericlaplas
Suriel spreekt namens een heleboel mensen die moeite doen om hun hersenen te gebruiken. Hij heeft eerder laten zien dat hij zijn nek durft uit te steken om zaken die niet pluis zijn aan de orde te stellen en aangifte te doen.
Bravo meneer Suriel. Helemaal mee eens i.p.v. te blijven navelstaren.
Een moderne productieve gemeenschap dat zoveel mogelijk asap in vrede gaat leven met zijn eco-omgeving.
Laten we wel serieus blijven.. Dit is Curacao!
Elke keer als Suriel zijn mond opendoet heb ik zoiets, namens wie spreekt hij deze keer. De man is net een ***, een stroman die niet vies van is, geld van anderen te nemen om hun mening te verkondigen.