27 C
Willemstad
• zondag 7 maart 2021 20:29

AntilliaansDagblad | Oppositie halsstarrig

Willemstad - Gisteren konden weer twee vergaderingen van het parlement niet doorgaan door het wegblijven van alle tien de oppositieleden. Toch is er nog geen verzoek uitgegaan naar...

AntilliaansDagblad | Mogelijk meer salaris Statenlid

Willemstad - De regering overweegt de hoogste salarisschaal voor ambtenaren, te weten schaal 18, die sinds 10 oktober 2010 toegepast wordt voor de secretarissen-generaal (SG’s) dit jaar...

AntilliaansDagblad | Wietplantage in Flip ontdekt

Willemstad - De politie stuitte dinsdag op een enorme wietplantage in Flip op Bándabou. De actie was een gezamenlijke actie van het politiebureau Barber, het politiebureau Montaña en...

AntilliaansDagblad | Wensen oud-minister ingewilligd

Oranjestad - Het Hof heeft in de zaak Ibis de verzoeken van de verdediging toegewezen. Er worden daarom op korte termijn meer getuigen gehoord. Eind januari vond een...

AntilliaansDagblad | SMMC-personeel gevaccineerd

Philipsburg - Het personeel van St. Maarten Medical Center (SMMC) mocht als een van de eersten het Covid-19-vaccin ontvangen. Dit gebeurde afgelopen maandag in de Auxiliary Care...

DH | 474 persons are now vaccinated in Statia

ST. EUSTATIUS--A total of 474 persons had been vaccinated in St. Eustatius up to Wednesday, February 24, an increase of 190 from the day prior. GTI Statia Terminals...
- Advertisement -

Meest gelezen 7 dagen

Home Classificatie Politiek Hoyer2 | Advocaat: ‘Liegen Van der Schans wraakactie tegen Schotte’

Hoyer2 | Advocaat: ‘Liegen Van der Schans wraakactie tegen Schotte’

Lizaima da Costa Gomez in gesprek met Rick Hart

Advocate mr. Lizaima da Costa Gomez

De valselijk afgelegde verklaringen van toenmalig advocaat-generaal Anthon van der Schans zijn een wraakactie tegen ex-premier Gerrit Schotte. Dat zegt de advocaat van Schotte Lizaima da Costa Gomez.

Tijdens het kabinet-Schotte was sprake van een beleidsverandering die in het nadeel van de advocaat-generaal was en dat is volgens de advocaat de reden dat Van der Schans gelogen zou hebben.

Van der Schans zou ondermeer hebben gezegd een email te hebben ontvangen van de Italiaanse officier van Justitie Roberto Pellicano. Pellicano ontkent dat, zegt Da Costa Gomez. De advocaat-generaal zou het onderzoek naar Schotte hebben gefabriceerd zonder dat er een verdenking was.

Zoals we gisteren al meldden mag volgens de rechter in eerste aanleg Pellicano worden gehoord als getuige door de verdediging Schotte.

Het Hof heeft in het eerdere proces tegen Schotte, waarbij Schotte veroordeeld werd tot 3 jaar gevangenisstraf wegens corruptie, Pellicano niet willen horen als getuige in deze zaak. Volgens Da Costa Gomez heeft het Hof dit nu wel toegekend omdat nu sprake was van het betwisten van een verklaring. Dat was in het eerdere proces Babel niet relevant volgens de rechter.

Volgens de verdediging wordt door de getuigenis van Pelicano duidelijk dat de start van het strafvorderlijk onderzoek onrechtmatig is.

Da Costa Gomez vertelt waarom het van belang is dat Pellicano alsnog gehoord wordt.

Tijd: 9.12

Bron: Radio Hoyer 2

13 reacties

 1. @marlon en rechtstaat. Eens. Ze is niet alleen mooi maar ook zeer intelligent. Luister maar goed naar het gesprek.

  @Brian S, jij bepaalt niet wie Schotte als advocaat neemt. het is overduidelijk dat ze capabel is. Dat Schotte zijn oog heeft laten vallen op deze ‘upcoming’ juriste zegt al genoeg. Hij gaat niet zomaar iemand betalen. Bovendien is zij nu een van de beste op dit moment.

 2. Daarnaast spreekt Lizaima Nederlands, Engels, Spaans en Papiamentu. Haar praktijkgebieden zijn: Faillessementsrecht, Familierecht en Incassorecht.

  Snap niet dat iemand met deze praktijkgebieden Schotte vertegenwoordigt? Was er niemand anders?

 3. Volgens mij, de opeenvolgende regeringen die na kabinet Schotte hebben mogen aandienen, werd de brein van financiën door deze huidige regering bekroond met de hooggeplaatste functie binnen de CBCS.

  Zij gillen maar dat deze situatie werden wij mee geconfronteerd terwijl Jose Jardim topman wordt bij de centralebank.

  Intriest van deze topbestuurders.

 4. Hoeveel decennia krijgt Schotte nog de schuld van het slechte financiële beleid van de op een vólgende slappe(!) regeringen?? Die met wetten, regeltjes, en rechtszaken, alle rijkere mensen en bedrijven hebben verjaagd of belemmerd om naar Curacao te komen? Ga zo door en welkom in Curbabwe!

 5. Ze mag er mooi uit zien, ze blijft een ratvocate die de grootste crimineel uit de politieke geschiedenis van het koninrijk verdedigt.

  Van binnen is da Costa Gomez verrot, heeft geen enkel karakter. Een lafaard, noem haar maar Carolina Frielink.

  In het interview hoor je dat ze zich eigenlijk ervoor schaamt om Schotte te vertegenwoordigen, maar ja het salaris is goed en ze loopt mee in het gilde der ratvocaten zoals het volk langs de weg in het sprookje van de nieuwe kleren van de keizer.

 6. Lizaima ziet er echt aantrekkelijk uit.

  En die Joepie is gewoon een roeptoeter, zijn subjectiviteit kent geen grenzen.

 7. Het enige dat ik kwijt wil is dat advocate Lizaima een zeer mooie aantrekkelijk dame is. Pffff blew my mind.. Que divina.

 8. Dat is het probleem van democratie een ieder klaploper of laag geletterde kan deel nemen in het parlament .
  Maar hoog de geletterden zijn ook net zo corrupt
  En men hoef zich bijna nooit te verantwoorden , voor hun wanbeleid .
  Het is duidelijk Joep nos mes no por .
  We zakken steeds verder het moeras in .

 9. NOS MES POR
  Praktika Nepotismo
  Komete korupshon
  Graai
  Enrikesé nos mes
  Gaña pueblo

 10. Volgens @Joep, “Wij moeten gewoon WORDEN bestuurd en daar mag geen inwoner van het eiland bij betrokken zijn.” Nou weten wij dat Joep niet bekend is om zijn gevoel voor humor dus hij zal het wel menen.

  Volgens Lizaima, is het Van der Schans, een Nederlander die hier de fout inging, het heeft niets met het besturen van het land te maken.

  Voor zover ik het begrijpt (want ik ben maar een domme YDK), wilde Schotte dat ook abogado YDK werk krijgt en niet alleen de Nederlandse advocaten kantoren die Van der Schans uitkoos.

  Volgens mij knelt de schoen daar, Nederland wilt nog steeds bepalen wie de brave neger en wie de stoute neger is. Hoe vaak hebben wij niet gehoord dat het niet opportuun is om iemand te vervolgen?

  Nederland meet hier met twee maten dus die bullshit van vrouwe justitia is blind, geldt hier niet. Als het OM begint met iedereen zonder onderscheid
  des persoon te vervolgen, zullen we snel verandering zien.

 11. Zonder dat er een verdenking was. Stelletje achterlijken. Deze boef heeft alles en dan ook alles gedaan wat God verboden heeft..ik weet niet meer van buitn maar vraag. G Lichtveld weet alles.

 12. Het onderzoek was onrechtmatig ?
  Maar de feiten blijven wel bestaan ?
  Rara hoe kan dat.
  Dus Gekke Gerrit wil ons eigenlijk vertellen dat hij mag frauderen, corrupt zijn en steekpenningen aan mag nemen, maar dat het legaal is omdat het onderzoek onrechtmatig was ?
  Volgens mij waren er ook meldingen van ongebruikelijke transacties die zijn gebruikt als bewijs. Hoe zit het daar dan mee ?

  En gewissel beleid ?
  Welk beleid ?
  Het eiland zo snel mogelijk beroven van alle financiële middelen ? Nou, dat is gelukt, het eiland is failliet ! Knap gedaan in nog geen 10 jaar tijd. Laten we de conclusie maar gewoon trekken: ‘wij kunnen onszelf niet besturen’. Wij moeten gewoon WORDEN bestuurd en daar mag geen inwoner van het eiland bij betrokken zijn.
  Dat is eigenlijk wel een heel erg trieste conclusie, maar eentje die wel waar is.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties