
WILLEMSTAD — Girobank, die sinds december 2013 onder de noodregeling staat, verkeert niet aan de rand van een faillissement. Dat meldt de directie van de bank in een persbericht in reactie op hardnekkige geruchten over een mogelijk faillissement.
Dit betekent dat de CBCS alle bevoegdheden, van de bestuurders en de commissarissen van de bank, uitoefent om het solvabfliteitsprobleem aan te pakken. Een noodregeling kan jaren duren.
Eerder dit jaar was er sprake van een mogelijke overname door de Venezolaanse bank Activa. Volgens de geruchten zou deze overname niet meer doorgaan. De Venezolanen zouden uit zijn op een faillissement van de Girobank om zo de portefeuille van de bank over te kunnen nemen. Van de 300 werknemers zouden er maar 100 overblijven. Dit gerucht wijst de Girobank-directie van de hand. “We verzekeren dat u kunt rekenen op onze diensten zoals gebruikelijk”, aldus de
De Girobank staat sinds december 2013 onder verscherpt toezicht van de Centrale bank van Curacao en Sint Maarten (CBCS). Het instellen van de noodregeling was ter bescherming van ‘alle deposanten en crediteuren van de Girobank’.
Bron: Amigoe
dat krijg je met semi overheidsbedrijven.
Dan komen er mensen te zitten op posities die ze niet aankunnen,
dat heet vriendjes politiek.
dit land is er door vergiftigd.
Eric Garcia, Stephen Capella, Dennis Dambruck, Anthony Cijntje, Philip Martis… deze bank werkt blijkbaar als een magneet op hypocriete laffe zakkenvullers.
Ik heb begrepen dat de geruchten over een faillissement wel degelijk waar zijn en dat Banco di Caribe het gezonde deel van de clientenportefeille wil overnemen (tegen een spotprijs) waarbij het kleine offshore gedeelte naar Republic Bank zou gaan.
En de veroorzakers van dit (bijna) faillissement, Eric Garcia en Stephen Capella. lopen nog vrij rond.
Ik ben helemaal gerustgesteld. Jammer hoor, van die Venezolaanse bank, ongetwijfeld ook een betrouwbare partner.