29 C
Willemstad
• woensdag 3 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AD | Justitie sluit meer deals rond panden Van Hout

HomeMediaAD | Justitie sluit meer deals rond panden Van Hout

Koen Voskuil | Algemeen Dagblad

De deals draaien om zes prostitutiepanden aan de Alkmaarse Achterdam die Cor van Hout en Willem Holleeder kochten van hun Heinekenlosgeld. Om te verhullen dat zij achter de koop zaten, verscholen ze zich achter vennootschappen in Curaçao.

VIDEO – In de aanloop naar het moordproces tegen Willem Holleeder heeft justitie meer deals met verdachten gesloten dan tot nu toe bekend. Holleeders advocaten verwijten het Openbaar Ministerie een mistgordijn op te trekken door de deals, die draaien om met Heinekenlosgeld gefinancierde prostitutiepanden, niet te melden.

Zes prostitutiepanden uit Alkmaar met een waarde van meerdere miljoenen euro’s zijn vorig jaar afgestaan aan de Staat, blijkt uit onderzoek van deze krant. Daarmee hebben verdachten vermoedelijk strafvervolging afgekocht. Holleeders advocaten willen weten met wie deze deals zijn gesloten en waarom. Volgens advocaat Sander Janssen houdt het Openbaar Ministerie (OM) bewust informatie achter.

Curaçao

De deals draaien om zes prostitutiepanden aan de Alkmaarse Achterdam die Cor van Hout en Willem Holleeder kochten van hun Heinekenlosgeld. Om te verhullen dat zij achter de koop zaten, verscholen ze zich achter vennootschappen in Curaçao. Met twee van deze vennootschappen heeft justitie op 4 april 2017 deals gesloten, blijkt uit kadastergegevens.

Wie nu achter de Alkmaarse panden zit, is onduidelijk. Na Cor van Houts dood in 2003 gingen ze over op zijn partner Sonja Holleeder, de zus van Willem. Die zegt ze verkocht te hebben. Volgens het Functioneel Parket van het OM zijn de panden afgepakt in het kader van een witwasonderzoek. Dat onderzoek ,,staat los van het Holleederproces en Sonja Holleeder”, aldus een woordvoerder.

‘Open kaart’

Toch is de timing van de Achterdam-deals opmerkelijk. In dezelfde periode sloot Sonja Holleeder, die tegen haar broer Willem getuigt, namelijk óók een deal met het OM. Wat die exact behelst, is ook nog niet duidelijk.

Willem Holleeders advocaat Sander Janssen wil dat het Openbaar Ministerie open kaart speelt over alle deals die het heeft gesloten. Dat de Achterdam-deals zijn gesloten met het Functioneel Parket – en niet het Amsterdamse parket dat Willem Holleeder vervolgt – ziet Janssen als een extra dwaalspoor. ,,Dit is bewuste fragmentatie. We zien dat steeds vaker gebeuren in strafprocessen.”

Vandaag gaat het proces tegen Holleeder verder. Kijk naar deze voorbeschouwing van Koen Voskuil:

Bron: Algemeen Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties