Wilsoe waarschuwt ‘Alexje’

Elmer Wilsoe-2

Wilsoe waarschuwt ‘Alexje’

WILLEMSTAD — PS-Statenlid Elmer ‘Kadè’ Wilsoe had een speciaal advies voor coalitiegenoot en Pais-leider Alex Rosaria tijdens de wekelijkse partijbijeenkomst van Pueblo Soberano (PS) afgelopen zaterdag. Wilsoe noemde Rosaria liefkozend ‘Alexje’ en wees hem erop dat hij voorzichtig moest blijven in zijn banden met Nederlandse politici.

Directe aanleiding voor de waarschuwing aan het adres van Rosaria was de lunchafspraak die de Pais-leider vorige week had met D66- leider Alexander Pechtold.

In zijn toespraak bij de PS-sede, waarin hij continu hamerde op het feit dat de notie dat ‘Nederland ons liefheeft’ niet klopt, benadrukte Wilsoe dat wanneer Nederland ‘ons lief stelt te hebben, het alleen maar zijn wil wil opleggen.

Het wil ons domineren”, gaf Wilsoe aan. ”Denk eraan Alexje. Ik heb je gewaarschuwd.”

Bron: Amigoe

11 Reacties op “Wilsoe waarschuwt ‘Alexje’

 1. ik vind varkens leuke beesten, dus de vergelijking is niet helemaal eerlijk voor de varkens.

 2. Abraham Mossel

  @ Peter, ik zal jouw idee op volgen, Zwijn is inderdaad een betere verklaring. Een varken is nog redelijk schoon, een Zwijn niet. Je zou hem ook een Big met een krulstaart kunnen noemen.

 3. @mossel

  Varken moet misschien ZWIJN zijn? HBZ ?

 4. De zetbaas afd. PS spreekt. Zo’n Zetbaas is er ook bij MFK. Gerritje.
  De maffia octopus heeft overal tentakels op dit eiland.

 5. Abraham Mossel

  PS. HBV eind station is slachthuis, afdeling ongekeurd vlees.

 6. Abraham Mossel

  Het jaloerse HANGBUIK VARKEN( HBV) heeft weer gesproken. Deze HBV voelt de hete adem in de nek, zijn partij is op sterven na dood.

 7. @sander

  Inderdaad.
  Het zou anders wel een heel toevallig toeval zijn geweest.
  Het zou me niet verbazen als het opzet is geweest van wilsoe-tje.
  Gezien zijn woorden en daden deugt deze man mijns inziens in
  het geheel niet. Zit al eeuwen in de politiek maar gezien de toestand waarin het eiland zich bevindt heeft hij zich al die tijd niet om het volk bekommert maar alleen om zichzelf en zijn maffiose vriendenkliek.

 8. Ik hoop nog de dag mee te maken, dat gearresteerd wordt en dan ook graag veroordeeld.
  Die afspraak met Wiels op het strand van Marie Pompoen, zegt mij genoeg!

 9. Hans Lesterhuis

  ‘ Samen is beter dan alleen’ , waarbij de autonomie echt in handen is van het Land Curacao. Om de burgers te beschermen geldt de afspraak dat het financieel toezicht door Nederland wordt uitgeoefend. Dit voorkomt het doorwoekeren van de corruptie.
  Samen met Nederland is dus de enige optie, dan stel je je als Minister of als Statenlid cooperatief op. Dat is wat meneer Rosaria doet en dat is zijn taak. Wanneer de druk van Nederland als onrechtvaardig wordt beschouwd, is er een Rijksministerraad om dat te bespreken. Het zou dhr. Wilsoe sieren wanneer hij politieke wartaal vermijdt en zich kwijt van zijn taken om de belangen van het Land Curacao te behartigen en via dialoog en goed bestuur (governance) daar inrichting aan te geven. Verbeter de wereld en begin bij jezelf, immers wanneer je met 1 vinger wijst, wijzen er drie naar jezelf. Volgens mij ligt er een probleem inzake de criminaliteit op het eiland en een taak om banen voor jongeren te creëren. Dat is een autonome taak van o.a. Dhr. Wilsoe.
  Goed omderwijs is daarbij een eerste vereiste, want daarmee begint een perspectief op een baan. 37 % van de jongeren is werkeloos, terwijl het werk voor het oprapen ligt. Als geen ander weet dhr Wilsoe wat autonomie inhoudt…namelijk de ‘eigen broek ophouden’. Wees dan een voorbeeld voor alle jongeren die het zwaar hebben om een toekomst op te bouwen in hun eigen land en wijs vooral naar jezelf om er iets aan te doen. Laga nos traba! Ta basta awor!

 10. Ordinaire ouwe vent. Tijd voor een extreme long-stay.

 11. En als “Alexje” dit advies niet opvolgt, wordt hij dan ook op zondagmiddag uitgenodigd om op het strand van Marie Pampen een visje te komen eten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *