Pais spreekt zich uit tegen discriminatie homo’s

Pais-nieuwsbrief

Pais spreekt zich fel uit tegen elke vorm van discriminatie van homoseksuelen

WILLEMSTAD — Coalitiepartij Pais spreekt zich fel uit tegen elke vorm van discriminatie van homoseksuelen op het eiland. Dit stelt de partij in een reactie op recente uitspraken van coalitiegenoot Winfred ‘Wini’ Raveneau die kritiek heeft geuit op het feit dat op Curaçao een gay prideviering wordt gehouden.

In haar informatiebulletin Paisahe neemt Pais krachtig afstand van de gewraakte uitspraken.

“Wij van Pais maken ons sterk voor een eiland dat voor iedereen toegankelijk moet zijn. Dit houdt dat iedere burger, zoals dit ook in ons regeerakkoord Pas, Trankilidat i Prosperidat (Vrede, Rust en Voorspoed) staat omschreven, gelijke kansen op voorspoed heeft en verdere ontwikkeling van eigen vaardigheden.

Daarom is het onbegrijpelijk dat een Statenlid, dat zich aan het regeerakkoord dient te houden herhaaldelijk een groep discrimineert, omdat deze groep een specifieke seksuele voorkeur heeft. Nog erger is het dat dit vrouwelijke Statenlid een Bijbel als argument voor haar stellingen gebruikt.”

Pais stelt het opvallend te vinden dat als ‘onze voorvaders’ hun strijd tegen racisten en personen en instanties die discrimineerden voerden indertijd ook met de Bijbel zwaaiden, niet hadden gevoerd, deze vrouw niet in de Staten zou staan.

“Het is bekend dat religie werd gebruikt om tegen vrouwen en mensen met een andere huidskleur te discrimineren en ze buiten de politiek te houden. Het is genoeg geweest met onwetendheid en kwade wil. Meer dan ooit dienen wij ons nu af te vragen wat voor eiland wij willen zijn. Als Pais staan wij voor iedereen, onafhankelijk van ras, kleur, afstemming, geloof of voorkeur.”

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *