PFM | Verdediging Schotte en Van der Dijs: bewijzen ontbreken of zijn onrechtmatig verkregen

Inhoudelijke behandeling ‘Babel’ vandaag afgesloten | NOS

De verdediging van Gerrit Schotte en zijn partner Cicely van der Dijs vindt dat het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk moet worden verklaard in de zaak ‘Babel’.

Er zijn volgens de raadslieden geen bewijzen tegen de twee en de bewijzen die worden opgevoerd zijn onrechtmatig verkregen. Dat schrijft de Amigoe. De behandeling van de zaak werd gisteravond geschorst en vanmorgen voortgezet.

Het onderzoek in deze zaak is onder meer in gang gezet door gelekte meldingen van het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties, MOT, volgens de verdediging. Ook zou een emailbericht van officier van justitie in Milaan Roberto Pellicano, een reden zijn geweest voor het starten van het onderzoek.

Na die email zou een werkbezoek van advocaat-generaal Anton van der Schans aan Italië hebben plaatsgevonden, zo werd ook door het gerecht in Eerste Aanleg aangenomen.

Volgens de advocaten is er in de opdracht van de procureur-generaal voor nader onderzoek op 28 januari 2013 niets gemeld over de MOT-meldingen en de email, respectievelijk het bezoek aan Italië. De uitspraak in de zaak Babel is op vrijdag 21 juli.

Foto (NOS) twee van de advocaten: Geert-Jan Knoops en Carry Knoops-Hamburger

Bron: ParadiseFM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *