PBC | Grote verwarring op Curaçao over PCR-test op luchthaven

Persbureau Curacao

Naar nu blijkt is dat pas het geval voor vluchten die morgen vertrekken en woensdag aankomen | Persbureau Curacao

Bij de KLM op Curaçao is vandaag grote verwarring ontstaan over het tonen van een negatieve PCR-test voor vertrekkende passagiers.

Eerder vandaag meldde de KLM-regiomanager Cees Ursum dat vertrekkende passagiers een verklaring van een negatieve PCR-test moeten kunnen tonen bij vertrek. Nederland zou z’n verklaring eisen bij aankomst op Schiphol.

Naar nu blijkt is dat pas het geval voor vluchten die morgen vertrekken en woensdag aankomen.

Op de website van Buitenlandse Zaken is vandaag een correctie geplaatst. Er staat nu te lezen:

Wilt u Nederland inreizen vanuit Curaçao? Dan moet u vanaf dinsdag 29 december 2020 om 00.00 uur in veel gevallen een negatieve PCR-COVID-19 testuitslag laten zien bij aankomst in Nederland per vliegtuig, internationale trein- of busverbinding of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Als u vanuit Curaçao terugkomt in Nederland gaat u tien dagen in thuisquarantaine.

ministerie van Buitenlandse Zaken

Mogelijk zijn passagiers vandaag niet meegegaan in de veronderstelling dat zij zonder test niet aan boord zouden mogen. Bij het begin van de incheck werden passagiers ook inderdaad geweigerd.

Nog tijdens het inchecken kwam het bericht dat KLM de instructie uit Nederland niet goed had geinterpreteerd en dat iedereen, ongeacht een testverklaring aan boord kon.

Hoeveel passagiers hun vlucht door de verwarring hebben gemist is niet bekend. Het toestel, een Boeing 777-200 kan 286 economy passagiers meenemen en 35 business-passagiers.

Bron: Persbureau Curacao

2 Reacties op “PBC | Grote verwarring op Curaçao over PCR-test op luchthaven

  1. Als je maandag vliegt dan kom je dinsdag aan in Nederland..

  2. Gewoon goed lezen dan hoeft er geen verwarming ontstaan! Zelfs al vertrek je morgen zelfs dan had je maandag voor een verklaring kunnen zorgen.
    De ultieme kruideniersmentaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *