30 C
Willemstad
• maandag 20 september 2021 19:27

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | 200 miljoen aan openstaande Aqualectraboetes

Een flink deel is een schuld bij de overheid, maar het gaat ook voor een belangrijk deel om gebruik door huishoudens. | Persbureau Curacao

Aqualectra heeft voor 200 miljoen gulden openstaan aan onbetaalde rekeningen. Dat betreft rekeningen van burgers en bedrijven voor water en elektriciteit die nog betaald moeten worden.

Een flink deel is een schuld bij de overheid, maar het gaat ook voor een belangrijk deel om gebruik door huishoudens. Dat zei minister van Economische Ontwikkeling Steven Martin gisteren in het parlement.

Daar tegenover staat dat het bedrijf zo’n duizend claims heeft gekregen van burgers en bedrijven die schade hebben opgelopen tijdens een black-out van het bedrijf. Het gaat in totaal om een bedrag van zo’n 73.000 Naf dat nog betaald moet worden.

- Advertentie -

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

10 reacties

 1. Frappant…. Ze stuurde mij laatst een rekening dat er nog een bedrag openstond. Bleek bij navraag dat er alles netjes betaald was. Tijdens het excus werd ook verteld dat er een oud bestand was gebruikt voor de mailing.

  Zouden ze dat nu ook gedaan hebben met die 200 miljoen die open staat ?

 2. Zijn er ook vorderingen van Aqualectra op bepaalde, hier niet te noemen, personen heimelijk uit de boeken geschrapt?
  Zijn er personen met aansluitingen die überhaupt geen rekening krijgen?
  Misschien kan een klokkenluider helderheid daarover geven?

 3. Is er nog iets wat “Aqualectra” wel in “control” heeft binnen die tent?

  Oorzaak wederom: hele zwakke/ impotente managers, in casu Incasso etc.

  Dat krijg je als je mensen plaats obv politieke loyaliteit.

  @ Stefie. Martina, niet iedereen op Curaçao is zo simpel als de mensen die op jou hebben gestemd. Wat een slap verhaal weer.

 4. Als je, Neysa Isenia dus, als finance manager Girobank naar een faillissement leidt / lijdt (715 miljoen verdwenen!) hoe kun je dan verwachten dat je, Neysa Isenia dus, Aquaectra wel overeind houdt?

  200 miljoen verdwenen, nog 515 miljoen te gaan.

  Misschien nog een paar keer 500,000 dollar overboeken naar de moeder van Stephen Capella in Panama, Neysa Isenia? Je hebt haar bankrekeningnummer van toen je Grote Giro Graaier was.

  Welke lolo op de afdeling Personeelszaken van Aqualectra heeft deze niet integere nitwit door de selectie laten komen?

 5. @Steven Martina
  QUOTE
  “maar het gaat ook voor een belangrijk deel om gebruik door huishoudens. Dat zei minister van Economische Ontwikkeling Steven Martin gisteren in het parlement” OQ

  Wat een arogantie om de huishoudens een belangrijke rol toe te bedelen. Waar hebben we het over? Als de particulier niet betaalt wordt hij afgesloten. Kom met cijfers en roep nier zo maar wat!

  Verder is 73.000 aan claims – wegens schade – eigenlijk peanuts. Dit verdient de directeur per maand als het niet meer is!

 6. Tja, als je de niet integere en voor een directie functie ongeschikte Neysa Isenia CFO maakt…

  Of draait het debiteurenbeheer inmiddels op de Avalon software van de moeder van Stephen Capella in Panama, waar juffie Isenia in haar Giro Gate tijd 500,000 dollar naar overboekte?

 7. “Een flink deel van de schuld zit bij de overheid”. Werkgevers op dit eiland, volg het goede voorbeeld van de grootste werkgever op het eiland. Als het even tegenzit betaal gewoon Aqualekra niet meer, draag voor uw personeel niet meer af aan het pensioenfonds en de SVB. Blijf dan wel het volledige salaris van uw werknemers betalen en verhoog uw eigen salaris met 25 %.
  Afgesproken dat u o.a. zou korten op uw salaris en dat van uw werknemers ??. Realiseer u dan maar dat we op Curaçao wonen en een afspraak alleen wordt nagekomen als het in ons voordeel is.

 8. Graag naam van alle bedrijven die wanbetaler zijn.

  Ik zou graag de keuze hebben mijn geld uit te geven bij bedrijven die netjes aan hun verplichtingen down ipv wanbetalers te steunen.

  Moet de gewone man eens proberen, 1 maand niet betalen en ze sluiten je water af.

 9. Betaalt een burger een keer niet z’n rekening (niet op tijd), wordt hij direct afgesloten. En dan te lezen dat een groot deel van de openstaande facturen de overheid betreft… de grootste wanbetaler die er is!
  Rules for thee, but not for me.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 20 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | BnnVara blijft bij stelling over salaris bankdirecteur Curaçao

Met filmpje BnnVara houdt vast aan de stelling dat de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) 460.000 euro per jaar verdient, ook al...

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...
- Advertentie -