27 C
Willemstad
• zondag 25 september 2022

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...

ParadiseFM | 200 miljoen aan openstaande Aqualectraboetes

Een flink deel is een schuld bij de overheid, maar het gaat ook voor een belangrijk deel om gebruik door huishoudens. | Persbureau Curacao

Aqualectra heeft voor 200 miljoen gulden openstaan aan onbetaalde rekeningen. Dat betreft rekeningen van burgers en bedrijven voor water en elektriciteit die nog betaald moeten worden.

Een flink deel is een schuld bij de overheid, maar het gaat ook voor een belangrijk deel om gebruik door huishoudens. Dat zei minister van Economische Ontwikkeling Steven Martin gisteren in het parlement.

Daar tegenover staat dat het bedrijf zo’n duizend claims heeft gekregen van burgers en bedrijven die schade hebben opgelopen tijdens een black-out van het bedrijf. Het gaat in totaal om een bedrag van zo’n 73.000 Naf dat nog betaald moet worden.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

10 reacties

 1. Frappant…. Ze stuurde mij laatst een rekening dat er nog een bedrag openstond. Bleek bij navraag dat er alles netjes betaald was. Tijdens het excus werd ook verteld dat er een oud bestand was gebruikt voor de mailing.

  Zouden ze dat nu ook gedaan hebben met die 200 miljoen die open staat ?

 2. Zijn er ook vorderingen van Aqualectra op bepaalde, hier niet te noemen, personen heimelijk uit de boeken geschrapt?
  Zijn er personen met aansluitingen die überhaupt geen rekening krijgen?
  Misschien kan een klokkenluider helderheid daarover geven?

 3. Is er nog iets wat “Aqualectra” wel in “control” heeft binnen die tent?

  Oorzaak wederom: hele zwakke/ impotente managers, in casu Incasso etc.

  Dat krijg je als je mensen plaats obv politieke loyaliteit.

  @ Stefie. Martina, niet iedereen op Curaçao is zo simpel als de mensen die op jou hebben gestemd. Wat een slap verhaal weer.

 4. Als je, Neysa Isenia dus, als finance manager Girobank naar een faillissement leidt / lijdt (715 miljoen verdwenen!) hoe kun je dan verwachten dat je, Neysa Isenia dus, Aquaectra wel overeind houdt?

  200 miljoen verdwenen, nog 515 miljoen te gaan.

  Misschien nog een paar keer 500,000 dollar overboeken naar de moeder van Stephen Capella in Panama, Neysa Isenia? Je hebt haar bankrekeningnummer van toen je Grote Giro Graaier was.

  Welke lolo op de afdeling Personeelszaken van Aqualectra heeft deze niet integere nitwit door de selectie laten komen?

 5. @Steven Martina
  QUOTE
  “maar het gaat ook voor een belangrijk deel om gebruik door huishoudens. Dat zei minister van Economische Ontwikkeling Steven Martin gisteren in het parlement” OQ

  Wat een arogantie om de huishoudens een belangrijke rol toe te bedelen. Waar hebben we het over? Als de particulier niet betaalt wordt hij afgesloten. Kom met cijfers en roep nier zo maar wat!

  Verder is 73.000 aan claims – wegens schade – eigenlijk peanuts. Dit verdient de directeur per maand als het niet meer is!

 6. Tja, als je de niet integere en voor een directie functie ongeschikte Neysa Isenia CFO maakt…

  Of draait het debiteurenbeheer inmiddels op de Avalon software van de moeder van Stephen Capella in Panama, waar juffie Isenia in haar Giro Gate tijd 500,000 dollar naar overboekte?

 7. “Een flink deel van de schuld zit bij de overheid”. Werkgevers op dit eiland, volg het goede voorbeeld van de grootste werkgever op het eiland. Als het even tegenzit betaal gewoon Aqualekra niet meer, draag voor uw personeel niet meer af aan het pensioenfonds en de SVB. Blijf dan wel het volledige salaris van uw werknemers betalen en verhoog uw eigen salaris met 25 %.
  Afgesproken dat u o.a. zou korten op uw salaris en dat van uw werknemers ??. Realiseer u dan maar dat we op Curaçao wonen en een afspraak alleen wordt nagekomen als het in ons voordeel is.

 8. Graag naam van alle bedrijven die wanbetaler zijn.

  Ik zou graag de keuze hebben mijn geld uit te geven bij bedrijven die netjes aan hun verplichtingen down ipv wanbetalers te steunen.

  Moet de gewone man eens proberen, 1 maand niet betalen en ze sluiten je water af.

 9. Betaalt een burger een keer niet z’n rekening (niet op tijd), wordt hij direct afgesloten. En dan te lezen dat een groot deel van de openstaande facturen de overheid betreft… de grootste wanbetaler die er is!
  Rules for thee, but not for me.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Hoofdrolspelers wanbestuur bij SLM mogen Suriname niet meer uit

De Nederlandse directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, Paul de Haan, en een belangrijke ex-adviseur van president Chan Santokhi, Prenobe Bissessur, hebben in Suriname een uitreisverbod opgelegd gekregen.

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -