Nu.cw | OM seponeert zaak Neysa Isenia

Isenia had de zaak aangespannen tegen de bank en secretaris-directeur Leila Matroos-Lasten vanwege het beschadigen van haar naam | Antilliaans Dagblad

Het Openbaar Ministerie op Aruba heeft de zaak geseponeerd die Neysa Isenia had aangespannen tegen de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten.

Isenia had de zaak aangespannen tegen de bank en secretaris-directeur Leila Matroos-Lasten vanwege het beschadigen van haar naam.

Nadat Steven Martina vorig jaar opstapte als minister van Economische Ontwikkeling, kwam Isenia voor de partij MAN in beeld voor die positie. Uiteindelijk werd ze niet benoemd. Later bleek dat Matroos-Lasten informatie over Isenia had gestuurd aan minister van Financiën Kenneth Gijsbertha.

Volgens Isenia had de Centrale Bank die informatie nooit ongevraagd op mogen sturen. Het OM op Aruba bepaalde dinsdag echter dat de zaak niet voor de rechter zal worden gebracht.

Bron: Nu.cw

22 Reacties op “Nu.cw | OM seponeert zaak Neysa Isenia

 1. Waar is @Curaçao Revisited?

 2. …”Twee jaar op kosten van CBCS (lees: ons) in Nederland ‘studeren’ is idioot maar had wel de goedkeuring van tiran Tromp, heel toevallig de neef van bitch Zus.”….zegt @Trui

  Klopt bizar, en Tromp had dat nooit mogen goedkeuren, en ver weg moeten blijven van deze goedkeuring., als hij een beetje bestuurlijke smaak en integriteit had, die hij dus duidelijk niet had. De rest ook niet. Danki gracias en thank you directeur en Heerenfrequenteerder en grootgebruiker was volgens zijn afscheidsepistel al om 7 uur op zijn office….aan het chatten, skypen, smsssen..volgens een boze exbyside….waarmee hij dat deed..uren…

  Verglijkbaar met een dictayoriale koning die wetten proclameert die hem.persoonlijk dienen.

  Dat Tromp, En de kliek CBCS president onwaardig zijn is wel gebleken.

  In de badkuip op de 5e verdieping van de oval office erotisch met je IT security personeel uit je dak gaan is ook president onwaardig.

  De nieuwe president desinfecteerd hopelijk d badkuip / jacuzzie eerst goed met chlorox en dettol voordat hij besluit daar een bad te nemen..

  Beestjes!!!

 3. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels

 4. @Trui, als Leila “Lasten” dan zo passioneel is in haar zucht om onregelmatigheden publiekelijk te maken, samen mer haar (ex)collega Zus, de Lannooi,

  Waarom dan niet metdezelfde passie de onregelmatigheid van de aanstelling en bizarre studiekosten van diezelfde collega “Zus de Lannooi” publiekelijk aan de kaak stellen

  Typisch case-je “kersen – uitlichten”….en dubbele moraal!

 5. @Trui: ….alleen maar oerdomme reageerders hier.

  Reacties van anderen wegzetten als ‘oerdom’ maakt jouw mening niet sterker. Je laat zien dat je je emoties niet onder controle hebt en dat siert je niet.

  Zie het geheel eens los van de betrokkenen en gevolgen. Maak het eens wat abstracter.

 6. Wim heeft gelijk, alleen maar oerdomme reageerders hier.

  Als je weet hebt van feiten die maken dat Neysa Isenia absoluut niet ministeriabel is dan bewijs je het land een dienst door daar kennis van te geven, ook al is dat in strijd met een of andere flauwe geheimhoudingswet.

  Stel dat Neysa Amnesia als minister doorging met waarmee ze bij Girobank bezig was, dan zouder en weer honderden miljoenen aan belastingmiddelen in rook opgaan.

  Leila Lasten heeft Curacao een dienst bewezen die veel belangrijker was dan het breken van een privacyregel.

  Als je privacy wilt ga je maar naar het toilet, Neysa Insane-ia!

 7. …..”Er is vertrouwelijke informatie ‘gelekt’ vanuit de CBCS en dat is een doodzonde”…[email protected], yep.

  In strijd met het Bankstatuut.
  Zeker als blijkt dat “Geila” de info heeft gelekt om amoreuze / rancuneuze redenen,

 8. Los van de reputatie van de betrokkene. Er is vertrouwelijke informatie ‘gelekt’ vanuit de CBCS en dat is een doodzonde. Seponering door het OM roept vraagtekens op. Betrokkene zal er goed aan doen om een procedure te starten en het OM alsnog motiveren het onrechtmatige gedrag te vervolgen. Niet zozeer voor de ‘straf’, maar om de CBCS duidelijk te maken dat dit echt niet kan.

 9. ‘Isenia had de zaak aangespannen tegen de bank en secretaris-directeur Leila Matroos-Lasten vanwege het beschadigen van haar naam.’

  Isenia doet me denken aan gekke geile Gerrit, wiens ratvocaten Peppie en Kokkie ook zeiden dat zijn goede naam was aangetast.

  De rechter is daarover nog steeds niet uitgelachen.

  Neysa Insane-ia, het laffe huppelkutje van Eric Garcia en Stephen Capella, is echt rijp voor opname in de Caprileskliniek.

 10. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels

 11. ….”Esei a bai sofá”….een gezegde voor dames die via de de paal naar de top klimmen…

  Daar @Tico, zijn er een heleboel van…
  Kijk ook naar de concubines/ bysides/ Lakendames van Tromp, Hasselmeyer, Chos, etc..
  Bij Tromp moeten we dame trouwens vervangen voor “knaap”.
  Chos’ ooit gestart me krioyo, inmiddels van kebab, naar indonesiche,maar ondanks de gevarieerde rijsttafel schijnt hij nu af en toe van een extra porsie aros moro te snoepen.

  Die huidige sofadame heeft trouwens al heel wat huwelijken de genadeslag gegeven. Bij elke werkgever wel een!

 12. OM ARUBA, Om de schijn van belangenverstrengeling tegen te gaan @ Brian.
  Zie ook comment @ Rudy,

 13. @Brian S: voor de objectiviteit. Ons OM zou dat ook moeten zijn, maar de kans dat er kritiek op die objectiviteit komt is groot. Prima oplossing dus.

 14. Tico Martina

  Op Curacao bezigt men het gezegde “esei a bai Sofa” voor dames van het kaliber Meisje Insania. Niet door kennis of kunde zijn ze hogerop geklommen maar door inzet van hun geslachtsorgaan. Zeer hypocriet dus om nu te gaan huilebalken over “aantasting van de goede naam”.

 15. Het niveau van de reacties, of beter: de reageerders, is wederom zo laag dat alleen Trui en ik het waanzinnig vinden dat een verantwoordelijke voor het Giro drama, Neysa Isenia dus, directeur bij Aqualectra kon worden.

  Welke droplul doet personeelszaken bij Aqualectra?

  Waarschijnlijk weer zo’n dom huppelkutje met siliconenborsten, zoals bij Ennia.

 16. @knoekoe. Beide vrouwen houden van lelijke mannen dus er zal wel een kern van waarheid zijn. Er is wel een leeftijdsverschil van zo’n 10 jr tussen beide. Dus lijkt me sterk dat ze elkaar op de una zijn tegengekomen.

 17. Vanuit een “orgaan” uit de CBCS lekte het gerucht dat Leila en Neisia elkaar al van de UNA niet luchten, en een clash met elkaar zouden hebben over een “MAN”, die ze allebei leuk/ lekker zouden vinden

  Leila zou Neisia’s bloed kunnen drinken..
  En besloot dus samen met ZUS via het lekken van info haar gram te halen.

  Het zijn hele hardnekkige geruchten, met de nadruk op geruchten..
  Novela achtige taferelen..met Als hoofdkarakters Geila en Geisha die elkaar het kot uit vechten wordt vervolgd…

 18. Waarom is deze zaak eigenlijk door het OM van Aruba behandeld?

 19. Wat een eiland .
  Vreemd , heel vreemd .

 20. Dit lijkt wel een soort vechtpartij tussen 2 bysides maar dan op een hoger nivo.

 21. Achter elk verhaaltje, zit een ander vehaaltje!

 22. Volkomen terecht.

  Leila Lasten van CBCS heeft haar (burger)plicht gedaan.

  Naar verluid heeft Neysa Isenia alias Amnesia alias Insane-ia aan haar vrijerij met Eric Garcia en Stephen Capella een riante bungalow overgehouden.

  Dat deze ‘dame’, ook een Grote Giro Graaier, door CBCS niet integer werd bevonden EN niet geschikt voor een directiefunctie maar toch directeur kon worden bij Aqualectra zegt genoeg over de corrupte boevennesten die onze overheids NV’s zijn.

  Schandalig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *