Navarro gaat rectificeren

Advocaten Kimberly Lasten en Chester Peterson eisen namens Gerrit Schotte rectificatie van Navarro

Advocaten Kimberly Lasten en Chester Peterson eisten namens Gerrit Schotte rectificatie van MinJus Nelson Navarro. De Radio Direct uitspraken leveren een korte rectificatie op, alle andere vorderingen werden afgewezen

Willemstad – Minister Nelson Navarro van Justitie gaat zijn uitspraken over MFK-leider Gerrit Schotte rectificeren. Dat zegt zijn woordvoerder Humphrey Josefa tegen het Antilliaans Dagblad. ,,De minister had van tevoren gezegd dat hij het vonnis van de rechter zou uitvoeren”, aldus Josefa. Navarro moet van de rechter binnen twee werkdagen rectificeren bij Radio Direct. Het beroep van landsadvocaat Glenn Camelia op de vrijheid van meningsuiting gaat volgens de rechter niet op wegens de ernst van de beschuldiging richting Schotte.

Schotte kreeg gisteren in het door hem aangespannen kort geding op het belangrijkste punt gelijk van de rechter, de overige eisen werden afgewezen.

Bij Radio Direct had Navarro gezegd dat als hem iets overkomt, Schotte daarvoor verantwoordelijk is. De politicus voelde zich in zijn goede naam aangetast en eiste naast rectificatie een boete van 35.000 gulden.

De uitspraak op TeleCuraçao over banden met de misdaad levert volgens de rechter geen aantasting van Schottes goede naam op, omdat Navarro alleen een opsomming gaf van misstanden. Een politicus moet bovendien meer tolereren dan een gewone burger, aldus rechter Beukenhorst.

Op Radio Direct ging Navarro volgens de rechter wel te ver. Dat Schotte verantwoordelijk is voor het geval de minister iets overkomt ‘is een ernstige aantijging’.

Hij suggereert daarmee dat de MFK-leider een zware crimineel is die een politieke tegenstander uit de weg zou laten ruimen. Er is geen bewijs dat Schotte betrokken zou zijn bij telefonische bedreigingen die Navarro dagelijks zegt te krijgen en een verwijzing naar de moord op Helmin Wiels doet niet ter zake, omdat Schotte geen verdachte is in die zaak.

Minister Navarro wordt door rechter Beukenhorst veroordeeld tot het doen voorlezen van een rectificatie bij Radio Direct op hetzelfde tijdstip als dat van het interview op 24 juli.

In de tekst wordt door de rechter alleen verwezen naar de opmerking dat Schotte verantwoordelijk zou zijn mocht hem iets overkomen. De overige uitlatingen van de minister hoeven niet te worden gerectificeerd.

Ook legt de rechter Navarro geen boete op en hij hoeft ook niet op andere radiostations te rectificeren, zoals Schotte had geëist. Het Land en minister Navarro worden wel veroordeeld tot betaling van de proceskosten.

Bron: Antilliaans Dagblad
Zie ook vonnis: rectificatie-Schotte-Navarro-vns290814

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *