29 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 17:43

Extra | Journaal 7 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Moderna-vaccin blijkt effectief bij tieners

Het coronavaccin van Moderna - dat ook op Curaçao wordt gebruikt - beschermt 96 procent van de 12- tot 17-jarigen tegen Covid-19, zo blijkt uit een studie...

Nu.cw | Toerismesector Curaçao: gebrek aan versoepelingen onbegrijpelijk

De toerismesector is zwaar teleurgesteld over de versoepelingen van de coronamaatregelen zoals die deze week bekend zijn gemaakt. De voorzitter van Curacao Hospitality & Tourism Association (CHATA),...

PBC | Curaçao en Nederland akkoord over tweede uitvoeringsagenda

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Curaçao en Nederland zijn akkoord met de tweede uitvoeringsagenda om het eiland uit de coronacrisis te halen. De afspraken zijn onderdeel van het landenpakket...

PBC | In Mahaai kun je zwemmen op straat

Persbureau Curacao Buurtbewoners in de wijk Mahaai zijn de wateroverlast zat. Vanuit een woning aan de Angloweg loopt voortdurend grondwater de openbare weg op. Eerdere vragen aan de...

DolfijnFM | Curaçao begint vaccinatie jongeren als ouderen klaar zijn

Curaçao gaat nu ook 16 tot 18-jarigen in risicogroepen vaccineren. Dat zegt dokter Jerry Semper tegen de Èxtra. Een en ander is wel afhankelijk van de beschikbaarheid van...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaNavarro gaat rectificeren

Navarro gaat rectificeren

Advocaten Kimberly Lasten en Chester Peterson eisen namens Gerrit Schotte rectificatie van Navarro
Advocaten Kimberly Lasten en Chester Peterson eisten namens Gerrit Schotte rectificatie van MinJus Nelson Navarro. De Radio Direct uitspraken leveren een korte rectificatie op, alle andere vorderingen werden afgewezen

Willemstad – Minister Nelson Navarro van Justitie gaat zijn uitspraken over MFK-leider Gerrit Schotte rectificeren. Dat zegt zijn woordvoerder Humphrey Josefa tegen het Antilliaans Dagblad. ,,De minister had van tevoren gezegd dat hij het vonnis van de rechter zou uitvoeren”, aldus Josefa. Navarro moet van de rechter binnen twee werkdagen rectificeren bij Radio Direct. Het beroep van landsadvocaat Glenn Camelia op de vrijheid van meningsuiting gaat volgens de rechter niet op wegens de ernst van de beschuldiging richting Schotte.

Schotte kreeg gisteren in het door hem aangespannen kort geding op het belangrijkste punt gelijk van de rechter, de overige eisen werden afgewezen.

Bij Radio Direct had Navarro gezegd dat als hem iets overkomt, Schotte daarvoor verantwoordelijk is. De politicus voelde zich in zijn goede naam aangetast en eiste naast rectificatie een boete van 35.000 gulden.

De uitspraak op TeleCuraçao over banden met de misdaad levert volgens de rechter geen aantasting van Schottes goede naam op, omdat Navarro alleen een opsomming gaf van misstanden. Een politicus moet bovendien meer tolereren dan een gewone burger, aldus rechter Beukenhorst.

Op Radio Direct ging Navarro volgens de rechter wel te ver. Dat Schotte verantwoordelijk is voor het geval de minister iets overkomt ‘is een ernstige aantijging’.

Hij suggereert daarmee dat de MFK-leider een zware crimineel is die een politieke tegenstander uit de weg zou laten ruimen. Er is geen bewijs dat Schotte betrokken zou zijn bij telefonische bedreigingen die Navarro dagelijks zegt te krijgen en een verwijzing naar de moord op Helmin Wiels doet niet ter zake, omdat Schotte geen verdachte is in die zaak.

Minister Navarro wordt door rechter Beukenhorst veroordeeld tot het doen voorlezen van een rectificatie bij Radio Direct op hetzelfde tijdstip als dat van het interview op 24 juli.

In de tekst wordt door de rechter alleen verwezen naar de opmerking dat Schotte verantwoordelijk zou zijn mocht hem iets overkomen. De overige uitlatingen van de minister hoeven niet te worden gerectificeerd.

Ook legt de rechter Navarro geen boete op en hij hoeft ook niet op andere radiostations te rectificeren, zoals Schotte had geëist. Het Land en minister Navarro worden wel veroordeeld tot betaling van de proceskosten.

Bron: Antilliaans Dagblad
Zie ook vonnis: rectificatie-Schotte-Navarro-vns290814

 

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties