30 C
Willemstad
• dinsdag 27 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Minister Soaw overtuigt niet

HomeMediaMinister Soaw overtuigt niet
Francisca zwijgt over ‘breuk SOAW'
Minister Soaw overtuigt niet

WILLEMSTAD — Minister Jeanne-Marie Francisca (PS) van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw) moest zich vandaag verantwoorden voor tal van vragen die zes weken geleden door verschillende Statenleden waren gesteld en waarvoor de minister vier weken de tijd vroeg.

De antwoorden die zij vandaag gaf, overtuigden de parlementsleden echter niet. Francisca heeft opnieuw drie dagen extra de tijd gevraagd en gekregen om haar huiswerk te doen.

Belangrijkste knelpunten waren vanochtend het ontbreken van flankerend beleid om de hardste klappen op te vangen van de bezuinigingsmaatregelen voor met name de gepensioneerden en het ontbreken van het plan van aanpak voor het minimumloon dat minimaal geïndexeerd had moeten worden zoals de minister dat maanden eerder al aangegeven zou hebben.

Ook de noodbrief die secretaris-generaal Bernice Calmes samen met het managementteam aan de minister stuurde werd uitgebreid aangehaald. En de beslissing die de minister vorige week bekendmaakte om een interventieteam in te stellen om de algehele crisis binnen Soaw in kaart te brengen en op te lossen. Wie gaat dat betalen? Wie gaat er dan plaatsnemen in dat team?

In de antwoorden van minister Francisca stelde Statenlid Hensley Koeiman (MAN) vast dat de crisis inderdaad ernstig moet zijn omdat Francisca niet op de hoogte bleek van twee projecten die binnen Soaw. Koeiman, die voor Francisca minister van Soaw was, liet onverbloemd weten dat haar ambtenaren wel van die projecten op de hoogte zijn en dat wanneer de minister dat niet is, dit betekent dat zij er niet naar gevraagd heeft. Koeiman refereerde aan het project ‘Mi ke, mi por’ en aan het akkoord met Den Bosch over de aanpak van sociale werkplaatsen.

Statenlid Jacinta Scoop-Constancia (MFK) wond zich op over het ontbreken van het flankerend beleid en liet weten bij aanvang van het debat al te voelen ‘hoe kil’ het was in de Statenzaal.

“De minister was al tien minuten aan het woord voordat de coalitieleden binnenkwamen. Is dat steunbetuiging voor je minister?” Scoop-Constancia kreeg ‘lik op stuk’ van Statenlid Elmer ‘Kade’ Wilsoe (PS) die de opmerking van zijn collega naar de prullenbak verwees. “Het zal de airconditioning zijn.”

Francisca begon het debat met de mededeling dat zij het niet over problemen wilde hebben. maar over uitdagingen. Een presentatie van een uur volgde waarin de Soaw-minister liet zien wat de verdiensten zijn van haar ministerie in het afgelopen jaar.

“Elektronisch zand in de ogen strooien. Dat is wat dit is”, zo reageerde onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang.

Ook Humphrey Davelaar (PNP) was niet blij met de antwoorden van Francisca.

“Hoe kan het dat er zoveel onrust is bij Soaw? Niemand heeft daar wat aan. Er moet opgebouwd worden, niet nog verder afgebroken.”

Ook wilde hij van de minister weten in hoeverre er iets gebeurt voor mensen met een beperking op de arbeidsmarkt. Minister Francisca moest meerdere keren aangeven een vraag niet te kunnen beantwoorden omdat zij de vraag te algemeen geformuleerd vond.

Om twaalf uur vanmiddag bleek dat de Statenleden niet tevreden waren met de antwoorden van de Soaw-minister. Statenvoorzitter Mike Franco vroeg daarop aan de minister hoeveel tijd ze nog nodig dacht te hebben. Het antwoord van Francisca was drie dagen.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties