31 C
Willemstad
• vrijdag 1 december 2023

Extra | Journaal 30 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Staatssecretaris Gunay Uslu vertrekt en gaat naar Corendon

Koen Nederhof en Pepijn van den Brink BADHOEVEDORP - Demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) vertrekt vroegtijdig uit het kabinet. Ze gaat in december aan de slag...

CC | Alarming financial situation at the University of Curaçao: Annual budget shortfall of 7 million guilders

WILLEMSTAD - The University of Curaçao (UoC) grapples with significant financial challenges on an annual basis, as revealed by Rector Magnificus Francis de Lanoy. The budget shortfall...

DH | Witness says Frans got large ‘commission’ for BTP building but also other former politicians

~ Including $200k in political contributions to Ohndhae ~ PHILIPSBURG--Two witnesses testified under oath in open court on Wednesday as part of former Member of Parliament (MP) Frans...

Democracy now! | Wednesday, November 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Lezers schrijven: Parkje

HomeNieuwsLezers schrijven: Parkje
Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: [email protected]

Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.
De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discrimeneerende taal inhouden worden door ons niet gepubliseerd.

Vandaag laten we ” HANS STADT ” aan het woord…………..

ZOALS BIJ u wellicht al lang bekend, hadden wij aan de Kaya Wilson ‘Papa’ Godett nummer 30 (voorheen Pietermaai Smal) een publiekelijk parkje.
Helaas moet ik in de verleden tijd spreken, want afgelopen zaterdag 19 januari is dit parkje verwoest in opdracht van de ontwikkelaars van Jewel Investment.
parkjeAls je met oudere bewoners sprak over dit toch wel unieke stukje groen en tevens doorkijkje naar zee, dan kon niemand mij ooit vertellen wanneer dit parkje nu precies was ontstaan, maar meestal was het antwoord ‘O, dat is er sinds jaar en dag’.
Wel kreeg ik vaak te horen dat het er vroeger nog veel beter bij lag en dat het toen ook was ingericht met meer bankjes en dat menig verliefd stelletje daar dan ook vaak zat.
Nu is er sinds die tijd schijnbaar weinig veranderd, want ook nu kom/kwam je dagelijks wel stelletjes tegen die op de onregelmatige lage muurtjes zitten/ zaten, maar ook heel vaak zaten aan de zeezijde op een, jammer genoeg armetierig bankje, toeristen lekker even over zee uit te kijken.
Soms kwam ik dan weleens met deze mensen in gesprek omdat ik in het belendende pand op nummer 28 woon en vaak was de uitkomst van het gesprek dat deze plek zo uniek is/was omdat je op een paar passen lopen van het centrum van Willemstad onbetaald zo even kon genieten.
Maar ook met grote regelmaat gaan duikers en/of snorkelaars vanaf deze plek te water, en tevens zag je daar de lokale jeugd naar zeevruchten zoeken.
Nou dat naar zeevruchten zoeken en te water gaan zal op deze strip zeer binnenkort überhaupt verleden tijd zijn, want Jewel Investment is ook zeer bekwaam in landwinning.
Zo laten zij het liefst op zondagochtend heel vroeg, dumptrucks aanrukken om bij hun privékavels aan de Kaya Godett in ‘no time’ de kuststrook even met zo’n meter of 6 tot 8 te verbreden en gelijk met hekken af te sluiten zodat passanten niet meer langs de zeereep kunnen lopen.
Daar is volgens mij bij wet een verplichting dat minstens 2 meter vanaf de zee er een strook moet zijn waar gewandeld kan worden en dat zal dus spoedig bij de twee natuurlijke boca’s die achter het parkje (nog) liggen ook gebeuren.
Wat mij sinds een jaar nog meer verontrust, is dat de heren Peltenburg en Hendriksen hun stadsontwikkeling aan het verleggen zijn en zij nu dus sinds een jaar onder andere zijn overgegaan in de nieuwbouw.
Als zakenman begrijp ik die move wel, want na het verklossen van al die oude panden, is het volgens hun nu tijd om meters te maken en stampen ze nu appartementen uit de grond en dan cashen.
Welnu staat er dus zo’n mastodont tegenover de plek waar voorheen dus dit parkje was.
En wie schetst mijn verbazing, dat ik vorige week tijdens een gesprek met Hendriksen, uit zijn mond moest vernemen dat er dus spoedig met het ruimen van dit parkje begonnen wordt om daar nog zo’n blokkendoos te laten verrijzen, maar dan wel twee keer zo groot als de overbuurman en dit zullen dus acht appartementen worden.

Ik vroeg hem nog; maar dit parkje is toch eilandgebied?
Dat klopt, vertelde hij mij, maar wij hebben het in ‘erfpacht’ verkregen.
Moet ik als burger nu dus concluderen dat er ergens een ambtenaar zit die, zonder dat er een beroepsprocedure is, gewoon zo’n stukje natuur aan een stelletje projectontwikkelaars verkwanselt?

Nu moet ik, ook als bewoner van Pietermaai, eerlijk bekennen dat sinds deze heren deze buurt aan het renoveren zijn en van oude vervallen (chol) panden weer prachtige panden met een woon/ werk bestemming realiseren, daardoor het woongenot en het totale straatbeeld enorm in positieve zin zijn toegenomen.
Maar het kan toch niet zo zijn dat als je bijvoorbeeld als toerist vanaf het Avila Hotel naar het Wilhelminaplein wilt wandelen je, op de plek van het aanstaande ‘Penresort’ en de nog twee lege kavels naast het pand van de Vigilante waar je wel nog de zee kunt zien en horen, dan door een straat loopt die volkomen is ‘dichtgemetseld’!?

HANS STADT
Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Ik kwam ergens op de Grebbelinieweg + op de oude Mgr. Zwijsen college een tekst over HS tegen. Volgens de tekst zou hij 100% geen vrouwen slaan ….
    Nu ik dit ingezonden stuk lees, blijkt dat HS centrificatie aan de kaak gesteld heeft.
    Ik ben geschokt en tegelijkertijd ontzettend geïntrigeerd.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties