27 C
Willemstad
• donderdag 29 februari 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

INGEZONDEN: ‘Marvelyne Wiels was niet meer dan een afleiding’

HomeMediaINGEZONDEN: ‘Marvelyne Wiels was niet meer dan een afleiding’
Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN

Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.
De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discrimenerende taal inhouden worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag klom ” NATASHA READ ” voor ons in de pen…………..

Is iemand echt verbaasd dat Marvelyne Wiels met haar curriculum vitae sjoemelde? Nee toch? Dat zag je meteen aan haar gretige oogjes. Wat heeft ze toch genoten van de aandacht van de pers! Een bezoekje aan een hoge functionaris hier, een expositie daar bijwonen en vooral nietszeggend veel in het nieuws voorkomen. Tot nu. De perswereld heeft zich tegen haar gekeerd. Marvelyne heeft namelijk het ondenkbare gedaan. Ze is te ver gegaan om de pers de mond te snoeren.

Wie durft de hand nog in het vuur voor haar te steken? Asjes? Die weet wel beter. Welke partij schiet straks te hulp? Wie valt er, samen met Marvelyne? Wie doekt het marionettenspel op? Marvelyne is nooit veel meer dan een afleiding geweest. De eerste politieke moord in de geschiedenis van Curaçao kunnen we niet oplossen, maar kijk, wat doet Marvelyne het toch goed! Valt het echt niemand op dat ondanks alle beloften en machtsverschuivingen van de partijen er nooit iets echt verandert? Dat elke man of vrouw met oprechte plannen voor onze vooruitgang gestild wordt, zodra ze een positie weten te bemachtigen binnen de politiek? Het is simpel dames en heren, het draait allemaal om geld. Over de afgelopen maanden gaan de meest bizarre geruchten rond, maar één wil ik wel gerust geloven. Het begint met een naïeve vraag: wie hebben er allemaal geprofiteerd van de moord?

Wil ik daarmee zeggen dat Marvelyne hierbij betrokken is geweest? Nee. Eerlijk gezegd denk ik dat ze daarvoor te laag in de intellectuele punten scoort. Ze stortte zich met het enthousiasme van een hyena op een karkas om Gevolmachtigde Minister in Den Haag te worden. Stoorde ze zich niet aan de manier waarop ze de titel kreeg? Nee. Kijk maar naar haar belachelijke uitgaven. Geen greintje verstand.

En zoals we het nu allemaal weten, voelde ze zich zo ontastbaar dat ze aan de haal ging met het Curaçaohuis in Den Haag. Was het papa of mama die het uiteindelijk geregeld kreeg voor Jassir de Windt? Papa kan goed dreigen en mama kan goed slijmen. Een mooie combinatie. Zonder het opdringerige gezeur van ouders zou onze lieve Jassir nog doelloos ronddwalen in Nederland. En naar het verhaal van de overige vijf hoef ik niet te vragen. Zo weet ik genoeg.

Maak je niet druk Marvelyne. Je opvolger staat al te trappelen. Daar hebben ze al voor gezorgd, alleen weet jij het nog niet. Nog even doorgraven en dan mag je de vergetelheid in, zoals onze dierbare Mirna Godett. Je oprotpremie is al geregeld en met je pensioen zal het ook wel goedkomen. Daar gaat het toch om? Daar draaien onze politieke partijen iedereen de nek voor om. Het geld moet naar de privébankrekeningen blijven stromen. Voor onze middeninkomens is het normale leven al bijna onbetaalbaar. Voor onze laagste inkomensgroep is het simpele leven haast onverdraagbaar. Natuurlijk deert jullie dit niet. Over een paar maanden begint jullie farce aan machtsverschuivingen weer, komen er nieuwe verkiezingen, wordt er geklooid met de keuze van het volk, zitten er gloednieuwe ministers overal en kunnen jullie zeggen dat alles wat fout loopt de schuld van een ander is.

De oplossing? Nieuw initiatief. In plaats van miljoenen af te troggelen van het volk om ontelbare ministers, ex-ministers en hun vriendjes te betalen met absurd hoge salarissen, betalen we voortaan ministers, ex-ministers en hun ontelbare vriendjes hetzelfde bedrag als dat van een uitkering. En dan kijken wie er nog blijft zitten op die gouden stoelen.

Recente berichtgeving

To Top

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties