28 C
Willemstad
• woensdag 5 oktober 2022

Extra | Journaal 4 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 3, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 3 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | SNSM extracts three sailors from stranded cargo vessel

MARIGOT--On the instructions of Regional Centre for Surveillance and Rescue Operations Antilles-Guiana CROSS-AG, French-side sea rescue SNSM volunteers went to the assistance of a cargo vessel early...

AntilliaansDagblad | Gezaghebber Rijna werpt kritiek verre van zich

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna van Bonaire benadrukt in een reactie op een publicatie waarin zijn integriteit als gezaghebber en die van een niet bij naam genoemde...

AntilliaansDagblad | Zwemmen van punt naar punt rond Aruba

Oranjestad - De ervaren Arubaanse openwaterzwemmer Deaxo Croes is na een geslaagde zwemtocht van zo’n dertien uur zaterdag bij Baby Beach weer veilig aan land gekomen. Hij...

AntilliaansDagblad | ‘Vol ambitie en met veel vertrouwen’

Securitas Antias viert 40-jarig jubileum Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar...

DWTOnline | Onduidelijkheid rond terugkeer Insel Air

Onduidelijkheid rond terugkeer Insel Air

PARAMARIBO – Insel Air heeft haar technische zaken afgerond om commerciële vluchten naar Suriname te mogen hervatten. “Insel Air heeft op 7 december 2017 formeel toestemming gekregen van de Burger Luchtvaart Autoriteit van Suriname (Casas)”, schrijft de Antilliaanse maatschappij in een persbericht. Hiervan uitgaande stelt ze dat de verkoop van vliegtickets nu onbeperkt kan plaatsvinden.

Het bedrijf zou op 18 december willen beginnen met twee vluchten per week van Curaçao naar Paramaribo, op de maandag en de vrijdag. Maar het is niet duidelijk of de vluchten daadwerkelijk op de achttiende zullen beginnen, omdat Insel Air nog geen toestemming van de overheid heeft om commerciële vluchten te hervatten. “Nee”, is het resolute antwoord van minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport & Communicatie op vragen van de krant.

Casas-directeur Brian de Souza had al eerder gezegd dat technische toestemming van zijn organisatie in dit geval niet automatisch betekent dat het bedrijf groenlicht krijgt om weer te vliegen. De overheid van Suriname zal het laatste woord hebben. Na de misstanden eerder dit jaar waarbij het bedrijf zes maanden geleden plotseling is komen weg te vallen met alle gevolgen van dien voor passagiers en ondernemingen, wil de overheid van Suriname de zaak ook goed bekijken”, zei De Souza enkele weken geleden.

Bron: DWTOnline

Artikel delen

3 reacties

  1. @Joep. Opvallend aangezien ze een hele dure jongen helemaal uit Madagascar hebben gehaald (die daar geen success was) en die het wel zo regelen.

  2. Kennelijk is het voor Insel te lastig om EERST te zorgen dat AL het papierwerk in orde is, dat een overeenkomst, op schrift, is gesloten met alle schuldeisers aldaar en pas DAARNA aan te kondigen dat men op die bestemming gaat vliegen.
    Het huidige gedoe komt ongelofelijk amateuristisch over, het laat zien dat het management eigenlijk geen idee heeft waarmee ze bezig zijn.

  3. Eens te meer blijkt wat voor een organisatorische puinhoop het bij Insel is, waar Heerenveen en Lippinkhof bijna 300 miljoen in gemeenschapsgeld verbrasten maar nog steeds directeurtje spelen.

    30 miljoen lening + 240 miljoen achterstand in loonbelasting en premie die nooit terugbetaald gaat worden, zeker niet door Avianca.

    En wat deden de commissarissen dan? Eentje zit zich dagelijks te bezatten in de Heeren, de ander heeft het te druk met… jawel, het geven van master classes corporate governance, daarvoor ingehuurd door de integriteit acterende Miguel Goede.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -