ParadiseFM | Haaien hebben volgens onderzoek hoge niveaus van zware metalen

Verschillende mensen eten nog haaien op Bonaire, Saba, St. Eustatius en ook St. Maarten. Terwijl dat streng verboden is.

In een nieuwe studie hebben onderzoekers van het onderzoeksinstituut Beneath the Waves alarmerende hoge niveaus van twaalf zware metalen, waaronder kwik, in de spierweefsels van grote rif- en tijgerhaaien in de Bahama’s gevonden.

Deze nieuwe bevinding heeft belangrijke gevolgen voor de menselijke gezondheid in het Caribisch gebied. Verschillende mensen eten nog haaien op Bonaire, Saba, St. Eustatius en ook St. Maarten. Terwijl dat streng verboden is.

Tijdens de studie werd het spierweefsel van 36 individuele haaien van zes soorten onderzocht. Hoewel de effecten op de gezondheid van haaien onbekend blijven, werd vastgesteld dat de concentraties van metalen die in de studie werden gevonden, de niveaus overschrijden die als giftig voor menselijke consumptie worden beschouwd.

Uit de studie bleek ook dat rifhaaien, de meer voorkomende soorten, hogere kwikwaarden hadden dan tijgerhaaien, en dat het kwikgehalte van rifhaaien toenam naarmate ze ouder werden en groter werden.
Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “ParadiseFM | Haaien hebben volgens onderzoek hoge niveaus van zware metalen

  1. Misschien heeft LaPlace of Brian S. een idee.

  2. @Kameleon
    Waar kunnen we dan onze politici aan opvoeren? Krokodillen hebben we niet, alleen lieden (m+v) die krokodille tranen kunnen huilen.

  3. Raddraaiers en Corona hooligans in Nederland kunnen we niet meer aan de haaien voeren want dan gaan die arme beesten dood door alle giftige stoffen in de hersenen van dit soort eencellige lieden.

    We kunnen ze wel aan de krokodillen voeren want dat zijn sterke reptielen en die kunnen tegen een stootje. Die beesten bestaan al sinds er dieren op 4 poten op deze aardkloot rondzwalken. Ze hebben ook de dinosauriërs overleefd en dat wil wat zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *