29 C
Willemstad
• dinsdag 21 september 2021 21:54

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Haaien hebben volgens onderzoek hoge niveaus van zware metalen

Verschillende mensen eten nog haaien op Bonaire, Saba, St. Eustatius en ook St. Maarten. Terwijl dat streng verboden is.

In een nieuwe studie hebben onderzoekers van het onderzoeksinstituut Beneath the Waves alarmerende hoge niveaus van twaalf zware metalen, waaronder kwik, in de spierweefsels van grote rif- en tijgerhaaien in de Bahama’s gevonden.

Deze nieuwe bevinding heeft belangrijke gevolgen voor de menselijke gezondheid in het Caribisch gebied. Verschillende mensen eten nog haaien op Bonaire, Saba, St. Eustatius en ook St. Maarten. Terwijl dat streng verboden is.

Tijdens de studie werd het spierweefsel van 36 individuele haaien van zes soorten onderzocht. Hoewel de effecten op de gezondheid van haaien onbekend blijven, werd vastgesteld dat de concentraties van metalen die in de studie werden gevonden, de niveaus overschrijden die als giftig voor menselijke consumptie worden beschouwd.

- Advertentie -

Uit de studie bleek ook dat rifhaaien, de meer voorkomende soorten, hogere kwikwaarden hadden dan tijgerhaaien, en dat het kwikgehalte van rifhaaien toenam naarmate ze ouder werden en groter werden.
Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

2 reacties

  1. @Kameleon
    Waar kunnen we dan onze politici aan opvoeren? Krokodillen hebben we niet, alleen lieden (m+v) die krokodille tranen kunnen huilen.

  2. Raddraaiers en Corona hooligans in Nederland kunnen we niet meer aan de haaien voeren want dan gaan die arme beesten dood door alle giftige stoffen in de hersenen van dit soort eencellige lieden.

    We kunnen ze wel aan de krokodillen voeren want dat zijn sterke reptielen en die kunnen tegen een stootje. Die beesten bestaan al sinds er dieren op 4 poten op deze aardkloot rondzwalken. Ze hebben ook de dinosauriërs overleefd en dat wil wat zeggen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, September 21, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Aangifte Electorale Raad wegens onduidelijkheid donaties

De Electorale Raad zal aangifte gaan doen bij het Openbaar Ministerie (OM) over het gebrek aan transparantie wat betreft grote donateurs tijdens de laatste verkiezingen. Dat bevestigt...

Nu.cw | Minister Charles Cooper bedreigd

De minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, Charles Cooper, is bedreigd met de dood. Voor de muur van de kerk van Groot Kwartier stond een bord...

Nu.cw | Ontsnapte honden doodden geiten in Katoentuin

Een aantal honden hebben in de omgeving van Katoentuin vier geiten afgelopen weekend om het leven gebracht, meldt de Extra. De honden van de buren wisten te...

DolfijnFM | Een kwart van de kandidaten aan de verkiezingen moet giften nog doorgeven

Van de 353 kandidaten die aan de verkiezingen van 19 maart hebben deelgenomen, moet nog circa een kwart (90 kandidaten) een formulier bij de Electorale Raad (ER)...
- Advertentie -