28 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 20:01

ParadiseFM | 50.000 mensen volledig gevaccineerd

Meer dan 50.000 mensen op Curaçao zijn inmiddels volledig gevaccineerd. Zij hebben beide coronavaccinaties ontvangen. Ruim 80.500 mensen hebben hun eerste prik ontvangen. Bijna 83.000 mensen hebben...

Democracy now! | Tuesday, May 18, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Motie Staten vraagt meer versoepelingen, waaronder avondklok naar middernacht

De Curaçaose regering wordt in een motie van het parlement vandaag verzocht de coronamaatregelen verder te versoepelen. En dat op de dag dat premier Rhuggenaath in een...

Nu.cw | 62 Procent inmiddels gevaccineerd, prik nu vanaf 16 jaar

62 Procent van het aantal mensen op Curaçao dat gevaccineerd mag worden heeft inmiddels een eerste prik gehad. Er is dus nog een grote groep, ruim 30...

DolfijnFM | Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet EFO toets hoofdrekenen over doen

WILLEMSTAD – Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet de EFO Hoofdrekentoets overdoen. Afgelopen dinsdag deden ze die toets voor het eerst. Maar door een vergissing van...
- Advertisement -spot_img

DolfijnFM | Aqualectra heeft stroomtekort door warmte en covid

HomeMediaRadio Dolfijn FMDolfijnFM | Aqualectra heeft stroomtekort door warmte en covid

Reden is dat er niet genoeg stroom opgewekt kan worden | Desmond Brown/IPS

Curaçao moet de komende vijf weken rekening houden met stroomuitval. Dat meldt Aqualectra in een persverklaring.

Reden is dat er niet genoeg stroom opgewekt kan worden. Er zijn de laatste jaren genoeg Megawatts bijgekomen, maar een deel kan niet gebruikt worden door het ontbreken van wind en de hoge vraag naar stroom door de warmte. Ook achterstallig onderhoud door Covid heeft de capaciteit verlaagd.

Curaçao heeft normaal 162 megawatt beschikbaar, maar dat is nu maar 110, terwijl de vraag naar stroom 120 megawatt is.

Bron: DolfijnFM

14 reacties

 1. Jonis, een typische lokale “topper” a la Etienne Ys, Gilbert Martina, en Sluis!

  Multinational salaris, met derde rang productie.

  Een taxichauffeur die een boeing 747 probeert te vliegen, maar hem maar niet omhoog krijgt!
  Over impotentie gesproken.

  Elk jaar het zelfde liedje, minstens 1x per jaar, covid of niet, aqualectra heeft zijn yearly full island blackout!

 2. 19 van de 24 vuilniswagens kapot, en een black-out om dat er diesel motoren ontsmet moeten worden voor covid. Natuurlijk and pigs can fly. Gewoon het gevolg van slecht management en niets anders. Covid is het excuus voor alles dat mis gaat. En het management kan vrolijk door pruttelen.
  Curaçao, covid, crisis.

 3. Easy alles op COVID 19 te gooien, 2019 was er ook een algehele stroomstoring, brand meen ik alhoewel je daar verder nooit meer iets over hebt gehoord. Nu dus COVID 19 en de warmte en dat terwijl het behoorlijk koel is voor de tijd vh jaar. Het lijkt de regering wel die gooit ook alles op COVID 19.
  Laat Jones nu een keer toegeven dat hij als ceo er al jaren niks van terecht brengt, zwaar overbetaald is, van de fraude van 2013 niets naar boven/buiten is gekomen waar nb grote twijfel was aan de kundigheid van de toenmalige voorzitter van het MDPT, Werner Wiels, die in 2013 door Ivar Asjes werd aangesteld en eerder commissaris bij Aqualectra was en laakbaar gehandeld heeft.
  De saga continues.

 4. Tja, als je Grote Giro Graaier Neysa Amnesia / Insane-ia directeur maakt bij Aqualectra terwijl ze door de Centrale Bank niet geschikt en niet integer voor een directiefunctie werd geacht, dan vraag je er zelf om.

  Waar draaien de computers van Aqualectra op, op de Avalon software van de moeder van Stephen in Capella in Panama?

  En wie zijn de commissarissen bij Aqualectra, ongetwijfeld weer blinde nietsnutten als Neetje van der Veen (Giro) en Karel Freilink (Insel) die schaamteloos de hoofdprijs vragen voor hun lessen corporate governance maar zelf als commissarissen volledige mislukkingen waren.

  En de accountant is… Victor Bergisch, Henry Jourdain, Gianni ‘Mob’ Schob of toch weer een andere onbenul uit de afvalbak van KPMG?

 5. 7 dec 2020
  Jonis management slaat weer toe!
  Black out!
  Niets Covid, gewoon een lokale overbetaalde CEO zonder prestatieplicht.

 6. ….De staat van aqualectra is een afspiegeling het eiland”…[email protected]

  Een afspiegeling van “Nos outonomia”
  Als we onafhankelijk worden, wordt het precies Zimbabwe hier, halvedag geen stroom, andere halve dag geen water.

  Eliteheeft zonnepanelen + generators

 7. Slecht management en veel personeel wat te lui is op de dag aan te kijken en vast geplakt zitten in hun stoel achter de airco. Ik kom hier al jaren met enige regelmaat bij hun centrales als er weer eens iets mis is, dan zie je steeds weer de zelfde dingen “de boel is kapot gegaan, door er niet naar te kijken en er met een grote boog omheen te lopen”. Bah het is een verschrikkelijk bedrijf, maar wel een hoop praatjes voor al door de managers die het zg allemaal zo goed weten. Het is daar veel schuin en heel weinig chocolade. Als men praat over ingrijpen, dan moeten ze daar maar eens de boel door een echt onafhankelijke de boel doorlichten, en de rotte appels er uit donderen.

 8. Natuurlijk kan een ander bedrijf aqualectra runnen. Maar er is geen bedrijf dat het over zou willen nemen. Het bedrijf is zo ver afgeroomd dat de zelfs de bodem weg is (dat is mooi dan is de bodem ook nooit meer in het zicht) en zelfs 2x een ruime prijs per kw of M3 water en het is niet kosten dekkend. Maar het nog een keer verdubbelen van de prijs zal niet helpen. De staat van aqualectra is vergelijkbaar met de overheidsfinanciën.

 9. Wat een enorme kansloze sukkels. Covid zou juist de tijd moeten zijn om achterstallig onderhoud te plegen!! Nee blijf maar lekker graaien en vraag de arme consument maar dubbel zoveel voor electriciteit als bijv. op Aruba!! Kan Aquelectra niet opgeheven worden en vervangen worden door een bedrijf waar echt gewerkt wordt?

 10. Aqualectra heeft stroomtekort door “warmte ” en Covid?

  Elk jaar rond september is het bloedheet! Dat weet iedereen al jaren..

  Aquelectra heeft stroomtekort door Jonis management!

  Dat is pas een eerlijke titel!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties