Curacao.nu | Centrale Bank akkoord met overname PSB-bank

Persbureau Curacao

PSB Bank heeft nu een volledige bankvergunning

De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft met instemming kennis genomen van de ondertekening van de koopovereenkomst waarmee de overname van PSB Bank door APC Bank een feit is.

Door de overname zal PSB Bank aan alle financiële eisen voldoen. Dat houdt in dat de solvabiliteits- en liquiditeitspositie van de bank op orde is.

APC Bank is een zelfstandige dochter van het Algemeen Pensioenfonds Curaçao. Deze overname draagt bij aan consolidatie en daarmee aan een verdere versterking van de financiële sector, schrijft de CSCB in een persverklaring.

Bron: Curacao.nu

6 Reacties op “Curacao.nu | Centrale Bank akkoord met overname PSB-bank

 1. Curacao revisited

  Eens ook dat nog actuarissen op Curacao rommelen wat aan. Zou goed zijn als stacey René (apc) en Arthur rosenda (ennia) eens en public zich uitspreken wat zij als actuaris van dit creatieve boekhouden vinden.

 2. Ook dat nog

  @opmerker
  iedereen heeft het altijd over accountants etc etc, maar vergeet de actuarissen niet!!!!!! ff de rekenrente veranderen en alle boeken kloppen!!!!!! Scum of the earth… en banken en pensi0enfondsen rommelen lekker verder,
  rust zacht Korsow… terwijl je ziende leeggeroofd wordt

 3. @opmerker:

  Seems Eugeune & Friends, at whatever cost hun beloved Camelia-Römer de hand boven het hoofd willen houden. Het is zij immers die hun heeft geplaatst in hun posities over de jaren heen.

  “Investigation into dubious PSB loan to Camelia-Römer”

  Dan maar de Centrale Bank PSB laten overnemen. Deze kermisgasten are using the island of Curacao as their personal backyard.

  Wat dom van dun handelen is en absoluut niet pleit voor hun IQ : ze staan open en bloot hiermee.

 4. opmerker

  In de door Nederland gestelde voorwaarden werd o.a. het onderstaande gesteld;

  “Specifiek voor Curaçao gelden voorts een aantal voorwaarden die zijn gericht op de financiële sector. Curaçao en de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) dienen De Nederlandsche Bank (DNB) inzicht te verschaffen in de situatie in de financiële sector in den brede.
  Curaçao wordt verzocht inzicht te geven in potentiële verliezen en waar deze neerslaan, informatie te verstrekken over de voorgenomen oplossingen voor de aanpak van probleeminstellingen én het bestuur van de CBCS weer te laten bestaan uit ten minste drie bestuurders die allen zijn onderworpen aan de hoogste ‘fit & proper’-standaarden. De benoeming zal in afstemming met DNB geschieden. ”

  Vragen: Is de beslissing van deze overname/verkoop rechtmatig geschied en wie heeft deze beslissing genomen?
  Is de Centrale bank van Nederland van deze handeling in kennis gesteld?
  Bestaat het bestuur van de CBCS inmiddels uit 3 personen en zo ja, wie is de derde persoon en is dit in overleg gegaan met de DNB.
  Wat is het koop/overname bedrag dat betaald is aan APC-Bank?
  In hoeverre was de Curaçaose overheid daarbij betrokken?

 5. Curacao revisited

  Als cbcs zegt dat het goed is…

 6. PSB bank staat om omvallen.

  Daarom is de Eric Garcia van PSB, Daniel Hodge, er vorig jaar uitgegooid.

  Ik weet niet wie de Stephen Capella en Neysa Isenia zijn bij PSB, maar zij zitten er nog steeds.

  En de Centrale Bank zag dat het goed was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *