Confrontatie Sulvaran en gepensioneerden

Glenn SulvaranWILLEMSTAD — Onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran stond gisterochtend ongewild centraal tijdens een confrontatie met deelnemers aan de protestoptocht van gepensioneerden, die ontevreden zijn over de maatregelen die de regering in de afgelopen periode heeft genomen. De gepensioneerden hadden hierbij felle kritiek op Sulvaran en vroegen onder meer aan hem waarom hij zich niet voor hen inzette.

Tijdens hun tocht door de straten van Punda op weg naar de regeringszetel Fort Amsterdam, waar ze hun aubade krioyo zouden zingen, kwamen de manifestanten Sulvaran tegen, die voor het Statengebouw zat.
In een reactie stelt het onafhankelijk Statenlid respect en begrip te hebben voor de gevoelens die er op dit moment leven onder de gepensioneerden op het eiland.

“Maar de regering is op dit moment al bezig met drie wetten die deel uitmaken van de reparatiewetgeving, die de negatieve gevolgen van de maatregelen moeten compenseren.
Ik heb ze nog niet gezien en kan er dus nog niets over zeggen.
Maar we zijn er mee bezig.”

Hoewel Sulvaran begrip kan opbrengen voor de ouderen, benadrukt hij dat de regering weinig keus had.

“De regering moest wel optreden, omdat anders de liquiditeitspositie van het land in het gedrang zou komen.
Wij konden gewoonweg niet zo verder gaan.
Er moest iets gedaan worden en dat is ook gebeurd, want door niets te doen zou het land in gevaar zijn gekomen.
In dit verband is het ook belangrijk om te melden dat iedereen zijn bijdrage moet leveren.”

Sulvaran constateerde dat er naast de gepensioneerden, die gisteren door Punda liepen, ook vertegenwoordigers van andere politieke partijen meeliepen en dat de emoties zeer hoog oplaaiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *