AntilliaansDagblad | Steven Croes maandag minister OWCS

Rach gaf aan dat er bewust voor Croes, die geen ervaring heeft op het gebied van onderwijs, is gekozen.

Willemstad – Steven Croes legt komende maandag, 30 november, ten overstaan van de gouverneur de eed of belofte af en wordt daarmee benoemd tot minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS).

De partijvoorzitter van de PAR, Gerold Rach, bevestigde gisteren bij TV Direct dat Croes de screening goed heeft doorlopen.

Rach gaf aan dat er bewust voor Croes, die geen ervaring heeft op het gebied van onderwijs, is gekozen. ,,We hebben er vertrouwen in dat hij in staat is verandering en een nieuwe manier van denken teweeg te brengen binnen het ministerie van Onderwijs”, aldus de PAR-voorzitter, die verder aangaf dat Croes dan wel geen ervaring heeft op het gebied van onderwijs, maar dat je soms juist de andere kant op moet gaan en voor iemand moet kiezen die ‘doorzettingsvermogen heeft, enthousiast is en daadwerkelijk voor verandering wil zorgen en een bijdrage wil leveren’.

Croes zal niet lang minister zijn in dit kabinet; in maart 2021 zijn er alweer verkiezingen. ,,We gaan ervan uit dat hij in die paar maanden zijn werk goed doet en dan zullen we hem hoog op de kandidatenlijst voor de verkiezingen kunnen plaatsen. Maar dat besluit ligt uiteindelijk bij de verkiezingscommissie”, zei Rach tot slot.

Bron: Antilliaans Dagblad

9 Reacties op “AntilliaansDagblad | Steven Croes maandag minister OWCS

 1. Steven is een mooiboy, ligt goed bij de vrouwtjes en heeft de juiste familiebanden. Verder nemen weinig mensen hem serieus bij Citco.

 2. Leuke foto om te zien.
  Door personen die voedselhulp ontvangen.
  Is weer niet over gedacht hoe dit overkomt.

 3. Jan Cees Slootheer

  Onze aankomende minister ziet er overigens wel gedistingeerd en gesoigneerd uit. Gebrek een kennis en kunde? Dat huur je gewoon in. Dit is de man die wij naar het buitenland kunnen sturen, die weet hoe hij zijn glas moet vastpakken en weet met welk bestek hij begint als er 3 messen, 3 vorken en 3 lepels naast zijn bord liggen en het verschil tussen een water, rode wijn en witte wijn glas, allemaal vaak van nagenoeg dezelfde omvang, van elkaar weet te onderscheiden. Daar mag hij zijn ouders wel dankbaar voor zijn die het beste met hem voor hebben en fiks in hem hebben geïnvesteerd.
  Welke ouders willen niet dat hun kroost goed terecht komt en het beter dan hun doet? Fouten worden overal gemaakt. Een sterk netwerk maakt dat deze elite niet snel, makkelijk of diep valt. Altijd dat vangnet, zeker in deze kleinschalige samenleving gelardeerd met padrino’s. Tja, de vorige oud minister is zo te zien in ongenade gevallen en is een brug te ver gegaan met haar private toko. Schotte heeft gewoon pech gehad. Er zullen ongetwijfeld oud politici zijn die ergere dingen dan Gerrit hebben geflikt…maar niet tegen de lamp zijn gelopen. Go young man, go. Wij belastingbetaler krijgen de rekening van je verdere politieke carrière gepresenteerd. Like it or not het wordt door onze strot gedouwd. Als ruil daarvoor mogen wij volgend jaar weer naar de stembus gaan.
  Ennn..als wij een kleuterleidster als premier hebben gehad, waarom dan niet een oud Caribbean dansleraar in de toekomst ook minister. Als je maar lang genoeg aanhoudt of doorzeurt en de belangen van de stakeholders van de partij eerbiedigt, dan krijg je het voor elkaar. Willen wij een omslag in deze nepotistische politieke cultuur dan zal het volk zich moeten verenigen, politiek nog bewuster moeten worden en most important, stelling durven te nemen. Ja, de barricades op en net zo lang doorgaan tot de machthebbers en beleidmakers niet om hun heen kunnen. Keep dreaming…

 4. Het predicaat “De beste stuurlui staan aan wal” gaat op deze “rock” 100% op.
  Ze zitten in ieder geval niet in het kabinet, niet bij de overheids NV’s (of in het parlement).

  Daar zitten vooral “friends & family”.
  En “oude jongens krentebrood” types.

 5. De Rechtsstaat

  “We hebben er vertrouwen in dat hij in staat is verandering en een nieuwe manier van denken teweeg te brengen binnen het ministerie van Onderwijs”.

  Intriest dat, op drie maanden na het verdwijnen van dit kabinet, alsnog iemand moet worden aangenomen om verandering en nieuwe manier van denken teweeg te brengen in het onderwijs.

  Vraagje aan (in deze) vriendje Trui: is dit herkenning dat dit kabinet wederom in één bepaalde portefeuille heeft gefaald?

 6. Drechi pa bosnan Tur

  @Woudje
  Whuahauahauahahahaaaaa… Leuke woordspeling. Gekke Rach is KNO arts. Hij zal je dit niet in dank afnemen…..

 7. Ach volgende keer laat ik nijn keel en neus amandelen bewust opereren door iemand die geen kno-arts is.Bijvoorbeeld een beroepslager. Misschien komt hij dan met innovatieve ideeen en nieuwe aanpak die toevallig beter kunnen uitpakken dan als een echte kno arts het had gedaan. Of i.p.v naar een tandarts ga ik volgende keer naar een metselaar, ervaring is toch irrelevant. Beseft rach wel hoe onlogisch en gek hij klinkt?

 8. Weer zo een vriendjes benoeming van iemand die absoluut geen kennis heeft van het onderwijs,weder cultuur,weder sport. Een vriend helpen om op korte termijn verzekerd zijn van een ministeriele pensioen! En die zelf de hulp moet krijgen van voorgaande verwijderde onderwijs minister, die zelf alleen bezig was met reizen in niet met het boeken van vooruitgang in het onderwijs.Dus,zo krijgt ze ook weer een mooi salaris als adviseuse! En dat Dr. Rach dat ook noch verdedigd met absoluut idiote argumenten maakt het nog patetischer.Arme onderwijs!Arme docenten! en zeer arme kinderen die goed onderwijs zo nodig hebben.Dhr. Rhugenaath moet zich schamen! Waren geen mensen in het onderwijs zelf die zeker beter weten en dit minister post aan kunnen en managen?

 9. Weet niet welke benoemjng door Ruggenaath idioter is, die van deze boekhouder tot minister van onderwijs of die van zijn buurvrouw op Julianadorp, mafiameid en golddigger Stella van Rijn, tot coordinatrice van de commssie -ja, dit leest u goed: ‘ INTEGRITEIT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *