AD | Regering schittert door afwezigheid Zilveren Anjer

Door René Zwart

Millicent 'Dudi' Smeets en Prinses Beatrix bij uitreiking Zilveren Anjer

Regering schittert door afwezigheid bij uitreiking Zilveren Anjer. Op de foto begeleidt Prinses Beatrix Millicent ‘Dudi’ Smeets bij de huldiging | FOTO’S SANDER STOEPKER

Amsterdam – De Curaçaose regering heeft het eigen land ten overstaan van koning Willem- Alexander, prinses Beatrix en tal van andere hoogwaardigheidsbekleders te kijk gezet. Bij de uitreiking van de Zilveren Anjer aan Millicent Smeets- Muskus – gisteren in het Koninklijk Paleis te Amsterdam – schitterde Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (Pueblo Soberano) door afwezigheid.

Naar zij eerder deze week in een radio-uitzending zelf verklaarde, zou zij met haar zoon op vakantie zijn in Cuba.

Normaal gesproken wordt de ‘Gevmin’ bij een verblijf buiten Nederland vervangen door de plaatsvervangend Gevolmachtigde minister, maar ook Robert Candelaria was gisteren niet bij de plechtige gebeurtenis aanwezig. Navraag leert dat Wiels hem niet over de uitreiking heeft geïnformeerd.

,,Ik heb geen uitnodiging gezien en er ook niks over gehoord”,

laat hij deze krant weten. Het was voor de meeste medewerkers van het Curaçaohuis sowieso een raadsel waarom de Gevolmachtigde minister sinds vorige week niet meer op kantoor is verschenen.

Het is bovendien een publiek geheim dat het tussen Wiels en haar plaatsvervanger niet botert. Candelaria wordt door haar volledig genegeerd en blijft verstoken van de meest elementaire informatie, zoals over de aanstaande verhuizing van het Kas di Kòrsou.

Dat de regering van Curaçao, nota bene bij de eervolle uitreiking van een prestigieuze onderscheiding aan een landskind, verstek liet gaan, viel des te meer op omdat Gevolmachtigde minister Alfonso Boekhoudt van Aruba wel te midden van overige bijzondere genodigden acte de présence gaf. Zijn Sint Maartense ambtgenoot Josiane Fleming- Artsen werd wegens verblijf in het buitenland waargenomen door het hoofd Protocol van haar Kabinet, Margie van Gijn.

Aanwezigen die zich verbaasden over de absentie van een vertegenwoordiger van de Curaçaose regering veronderstelden dat voormalig Gevolmachtigde minister van de Nederlandse Antillen Paul Comenencia de honneurs waarnam, maar die benadrukt samen met zijn echtgenote ‘op puur persoonlijke titel te zijn uitgenodigd als goede kennissen van Millicent’.

Wiels was voor deze krant niet bereikbaar om de vraag te beantwoorden waarom zij haar plaatsvervanger niet heeft verzocht de bijeenkomst bij te wonen.

Zie in de papieren van het Antilliaans Dagblad van vandaag: Zilveren Anjer én
veel lof voor ‘Dudi’

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

4 Reacties op “AD | Regering schittert door afwezigheid Zilveren Anjer

 1. Marcia de M.

  Deze flutregerig moet zich rotschamen en 100x excuses aan Millicent Smeets aanbieden.
  Wat een grof schandaal en wat een afgang, wederom, voor ons eiland.

 2. Ze was op vakantie naar Cuba. Was Asjes daar toevallig ook niet ivm een bezoek aan de Cubaanse president? Toeval? https://knipselkrant-curacao.com//?p=120305

 3. Waarschijnlijk was ze aan het shoppen met de creditcard van het Curacaohuis.

  Keukens, vazen…

 4. H. Nieuwkerk

  No por saka buriku foi mondi ma nunka mondi foi buriku.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *